kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

2000'li yıllara yama olmuş Kezban gibiyim!

İPEK DURKAL
06.03.2009
Haldun Dormen'in müzikal projesinde rol almaya hazırlanan Melika Öcalan aşkla ilgili net konuştu: Artık yaşanılan her duyguya 'aşk' diyorlar. Ben 18'imde tanıştım, 28'imde boşandım. Kendimi 2000'li yıllara yama olmuş gibi hissediyorum. Kezban gibiyim yani.....
Geçen yıl yarışmacı olarak katıldığı 'Şarkı Söylemek Lazım'da sesiyle fark edilen oyuncu ve sunucu Melike Öcalan, şimdi de müzikal yıldızı olmak için kolları sıvadı. Yarışmadaki sesi Haldun Dormen tarafından çok beğenilen Öcalan, bu aydan itibaren 'Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu' isimli müzikalle hayranlarının karşısına çıkacak. Öcalan'la bu projeyi ve özel hayatını konuştuk.

* Bu müzikal macerası nasıl başladı?
'Şarkı Söylemek Lazım' isimli programdan önce bana birçok yarışmadan teklifi gelmiş, ancak ben kabul etmemiştim. Geçen yıl bir başka proje için gittiğim MEDYAPIM tarafından önüme 'Şarkı Söylemek Lazım' sözleşmesi konuldu, ben de imzaladım. Haldun Hoca (Dormen) ile daha önceden tanışıyorduk ama benim şarkı söyleyebildiğimi bilmiyormuş. İlk programın ilk bölümde iki dakikalık bir şarkı söyledim. Haldun Hoca da gelip müzikal teklif etti. Ben de çok heyecanlandım. Aradan aylar geçti, telefonum çaldı ve Haldun Hoca "Müzikalimiz başlıyor" dedi. Bu müzikal, 35 sene önce yine Haldun Dormen tarafından sahnelenmişti. Müzikal, bir aşk hikayesini konu alıyor.

ÇOK HEYECANLIYIM!
* Kimlerle oynayacaksınız?
Müzikalde Nuri Gökaşan, Bilge Zobu, Engin Yüksel, Emre Basalak, Alper Düzen, Onur Turan, Barış Berker ve Ayşen Gruda rol alıyor. Üç aydır prova yapıyoruz. Değişik bir iş yaptığım için mutluyum. Çünkü uzun zamandır işimi gözüm kapalı yapar hale gelmiştim.

* Sunuculukta otomatiğe mi bağlanmıştınız yani?
Bir nevi... Zaten gelen konukların pek çoğu da arkadaşım oluyordu. Tabii ki bir hazırlık sürecim oluyordu ama formatı çözdükten sonra çok rahattım. Heyecan duymuyordum. Oyunculukta da sete gidip ezber yapıyorduk. Burada toplam üç aylık hazırlık süresi var. Bir yandan replikleri ezberliyor, diğer yandan dans ediyoruz. Gerçi Akademi Kenter'de iki sene önce ders almıştım. "Yaşasın, artık zorlanıyorum" dediğim bir işin içindeyim. Haldun Dormen'den çok şey öğreniyorum.

* Son aylarda tiyatro ilanlarının sayısı arttı. Sizce tiyatroya ilginin artmasının sebebi ne?
Kriz yaradı galiba.... (Gülüyor) TV'nin alternatifi değildir tabii sahne ama belki çok fazla birbirinin tekrarı programların olması insanlara soluk alma kapısı açmıştır. Tercihleri tiyatroya doğru kaymıştır.

İBADET GİBİ BİR ŞEY!
* Daha önce hiç tiyatro sahnesine çıktınız mı?
'Akademi Kenter'de ders almıştım ama profesyonel olarak bu ilk oyunum ve ibadet gibi bir şey! Tiyatroyu izlemek bile benim için önemliyken şimdi başrolde oynayacağım. Rahmetli babam da tiyatro organizasyonları yapardı. Babamdan dolayı çok uzak da değilim.

* Geçen sene Suat Suna ile olan beş yıllık evliliğinize, toplamında da 10 yıllık birlikteliğinize nokta koydunuz...
Boşanma konusunun üzerine konuşmuyorum. Çünkü üzerinden bir sene geçti. Ama şunu çok net söyleyebilirim ki; kendimi 2000'li yıllara yama olmuş gibi hissediyorum. Bir kere yaşanılan her duyguya aşk diyorlar, her şeyin adı 'aşk' olmuş. Ben 18'imde tanıştım, 28'imde boşandım. Kezban gibiyim.

* Peki mesleki anlamda boşanmanın bir artısı ya da eksisi oldu mu size?
Ben sorun merkezli yaşıyorum. Eğer hayatımda çok büyük bir sorun varsa, ona odaklanıyorum. Sorunumu kimseye yansıtmamak adına boşanma döneminde ve sonrasında kendimi biraz geri çektim. Ama artık 'co-pilot' olmaktan kurtuldum ve direksiyonun başına geçtim. Benim için bu çok önemli. En büyük değişiklik de o oldu. Artık kendimi daha iyi tanıyor, ne istediğimi biliyorum.
Haberin fotoğrafları