kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Manchester City'nin sahibinin gözü satrançta

ÖZGÜR AKMAN
27.02.2009
Satranç dünyası bir Arap zenginine selam vermeye hazırlanıyor.
Sezon başında endüstriyel futbolun merkezi İngiltere Premier Ligi'nin kulüplerinden Manchester City'yi satın alan emlak kralı Süleyman-El Fehim, şimdi de satranç dünyasının en prestijli süper turnuvası Linares'e yatırım yapmayı planlıyor. Manchester City, en son Milan'ın yıldızı Kaka'ya yaptığı 100 milyon avro'luk dudak uçuklatan transfer teklifiyle sansasyon yaratmıştı.
Monsters&Critics internet sitesinde yer alan habere göre El- Fehim, 2010'da Linares'in organizasyonunu Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) de taşımak istediğini açıkladı. Linares daha önce 2006-2008 arasında organizasyona Meksika'nın Morelia kasabası ile birlikte ev sahipliği yapmıştı. Haberde El-Fehim'in Linares için yaklaşık 2 milyon Avro bütçe ayırdığı belirtilmiş. 31 yaşındaki El-Fehim aynı zamanda Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi ve Haziran 2008'den beri de BAE Satranç Federasyonu başkanlığını yürütüyor. BAE'nin satranç ortamı bir süredir hareketli. Asya Satranç Birliği Başkanı Şeyh Sultan Bin Khalifa satranca büyük paralar harcıyordu ve kimileri onu sponsor susuzluğu çeken satrancın çöldeki vahası gibi görüyor.
Ayrıca 25 Aralık-2 Ocak arasında ilk kez düzenlenen Asya Kulüpler Kupası'na Al Ain şehri ev sahipliği yapmıştı. Hatta kupayı da yıldızlar topluluğu kadrosuyla Al Ain Satranç Kulübü kazanmıştı. Anlaşılan El- Fehim'in niyeti futbol dünyasını olduğu gibi satranç dünyasını da karıştırmak.

TOPALOV KAZANDI
Sofya'da oynanan Topalov- Kamsky Adaylar Maçı, yedinci oyunu Topalov'un kazanıp skoru 4,5- 2,5'a taşımasıyla sona erdi. Geçen hafta içinde Kamsky dördüncü oyunu kazanarak skoru eşitleyip maça yeniden ortak oldu. Topalov, ertesi oyunu güzel bir şekilde kazanıp yeniden öne geçti. Altıncı oyundaki beraberliğin ardından yedinci oyunda Topalov, kötü duruma düşse de Kamsky'nin hızlı ve yüzeysel oyunundan faydalanarak durumu düzeltip oyunu ve maçı kazandı.
Maçın bitmesine bir oyun kala iki farklı üstünlüğü yakalayınca maçı bitirip Dünya Şampiyonu Vishwanathan Anand'a karşı oynamaya hak kazandı.