kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

28.02.2009
ABD ekonomisi enkaz alanı gibi olacak
Berkshire Hathaway'in kurucusu milyarder Warren Buffett, ABD ekonomisinin bu yıl enkaz alanı gibi olacağını savundu. Buffet yatırımcılarına yazdığı yıllık mektupta, Berkshire'ın son çeyrek gelirlerinin yüzde 96 düşüşle 117 milyon dolara gerilediğini de belirtti. Buffett, Asya'nın üçüncü büyük çelik üreticisi Posco'daki hissesini yüzde 5.2'ye yükseltti.

Üçüncü hamle de Citi'nin zararını önlemeyebilir
ABD hükümetinin Citi'yi kurtarmak için yaptığı üçüncü hamlenin de şirketin zararlarını önlemeyeceği ileri sürüldü. Analistlere göre zararlar artmaya devam edecek ve gelecek aylarda bankanın daha çok paraya ihtiyacı olabilir. ABD hükümeti elindeki 25 milyar dolarlık imtiyazlı Citigroup hissesinin adi hisseye çevirerek bankanın yüzde 36'ya yakınına sahip oldu.

Banka yöneticileri hatalı uygulamaları düzeltmeli
İngiltere Başbakanı Goldon Brown, bankaların eski yöneticileri üzerinde sistemdeki hatalı uygulamaların düzeltilmesi yönündeki baskılarını artırdı. "Bankalarımızda bazı uygulamaların kabul edilemez olduğunu farkettik. Bunlar temizlenmeli" diyen Brown, hükümetin zararının ödenmesi için tüm hukuki sürecin takipçisi olacağının işaretini verdi.

HSBC 17 milyar $'lık hisse satacak
Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, ekonomik krizle başa çıkabilmek için sermaye tabanını genişletmek üzere 17 milyar dolarlık hisse satmayı planlıyor. Satışın bankanın 2008 yılı sonuçlarının da açıklanacağı pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Bankanın 20 milyar dolar kâr açıklaması öngörülüyor.