kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yılmaz'ın sevgilisiyle çektirdiği fotoğraflar da delil oldu.

3.7 milyon euroluk 'aile boyu' vurgun...

Gülcan DEMİRCİ - SABAH
28.02.2009
Çalıştığı şirketi 3.7 milyon euro dolandıran muhasebeci parayı akrabalarının Türkiye ve Fransa'daki hesaplarına aktarıp inşaat işine girdi. Sevgilisiyle de gününü gün etti..
Alman ortaklı İstanbul'daki Biesterfeld Plastik Şirketi'nde 2004'te sınırlı yetkiyle muhasebe müdürü olan Cengiz Yılmaz, bankalara yazılan talimat yazılarını kopyalayıp, şirket kaşelerini kullanarak hesaplardaki paraları kendi hesaplarına aktardı. Ardından da bu paraları eşi Zeynep Yılmaz, kardeşleri Murat Yılmaz, Mehmet Ali Yılmaz, Kadim Yılmaz, annesi Besi Yılmaz ve yakın arkadaşı Mehmet Cihan Can'ın Türkiye ile Fransa'da açtıkları hesaplara aktardı. Cengiz Yılmaz, şirket ortaklarından birinin yeğeni olan Ümit Yumlu ile muhasebe departmanında çalışan Arzu Aydar'a da 'sus payı' verdi. Yılmaz, kardeşleri Mehmet Ali Yılmaz ve Kadim Yılmaz ile bir de inşat firması kurup İzmir Torbalı'da lüks binalar yaptırdı. Yılmaz sevgilisiyle gününü gün ederken, geçen yıl şirket yetkilileri, 3 milyon 744 bin 917 euroyu zimmetine geçirdiği iddiasıyla savcılığa başvurdu. İz sürmeye başlayan Kartal Cumhuriyet Savcısı Aydın Aktaş da, paraların bir kısmının Fransa'ya aktarıldığını belirleyince Fransız yetkililerle işbirliği yaparak Yılmaz'ın toplam 3 milyon 744 bin 917.00 euroyu zimmetine geçirip aile bireylerinin hesaplarına aktardığını ortaya çıkardı.

10 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ
Paranın 2 milyon 192 bin 807 eurosunun izi bulunurken 814 bin 145 euro ise "buhar olup uçtu." Cezaevine konulan Cengiz Yılmaz ile eşi, kardeşleri, arkadaşı Mehmet Cihan Can, Ümit Yumlu ve şirket çalışanı Arzu Aydar hakkında 10 yıla kadar hapis istendi. Diğer kardeşler Murat ve hesabında 500 bin TL belirlenen öğrenci Suzan Yılmaz ise aranıyor.