kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

İş dünyasındaki seçimlerde kadın olmak!

Kurtsan İlaçları Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan'ın, üyesi olduğu derneklerde ne kadar aktif olduğunu yıllar içinde gözlemledim.
Kadın Girişimciler Derneği'nin kurulmasına öncülük etmişti. Şimdi de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu'nun başkanlığını yürütüyor.
Konu şu. Kurtsan, seçim tartışmaları şimdiden başlayan İstanbul Ticaret Odası'nda 73. Medikal ve İlaç Meslek Komitesi'nde yer almak istemiş. Ancak "Geç kaldınız" şeklinde ters bir cevapla karşılaşmış. Bakmış erkek egemen komiteye girmesi mümkün değil, Kurtsan da kendi listesini oluşturmuş.
"Aday olmanın cesaret isteyen bir olduğunu görüyorum. Alternatif liste yaptım. Şimdi de diyorlar ki Meltem ayrımcılık yapıyor. Susup oturmamı bekliyorlar" diyen Kurtsan'ın susup oturacağı yok. Listesinde kendisiyle birlikte 5 kadın, 5 de erkek yönetici var. Eczacıbaşı Zentiva'nın Ülke Genel Müdürü Elif Çelik, Novartis Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman, Atabay İlaç'tan Zeynep Atabay ve Johnson and Johnson Genel Müdürü Ayşe Çetinel, Kurtsan'ın listesinde. Rakip listenin tamamının erkeklerden oluştuğunu öğreniyorum. İTO'nın ne kadar erkek egemen olduğunu sanıyorum seçim günü herkes bir kez daha görecek.
Ne yazık değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın