kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kilo vermek için istek yerine irade gerekiyor

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
05.02.2009
Bir egzersiz programı belirleyerek, aylarca egzersiz yapan insanların doğaüstü güçleri yoktur ama sizin onlardan almanız gereken iki önemli nokta var! Sadece "Kilo vermek istiyorum" fikri yeterli olmayabilir. Kendinize akıllı hedefler koyarak mutlu sona ulaşabilirsiniz.

AKSİYON STRATEJİSİ!
* Sadece kilo vermeyi istiyor olmanız, sizin bu konuda harekete geçmeniz için yeterli olmayabilir. Birçok insanın dediği gibi "Vücudumdaki yağ oranını azaltırken, kas oranını yükseltmek istiyorum" sözü çok daha iyi olacaktır. Bu söz sizi kritik bölüme doğru iter: Aksiyon stratejisi.

* İşe şöyle başlayabilirsiniz: "Aktivitemi her gün 30 dakika yürüyerek, haftada üç kere ağırlık kaldırarak ve egzersizlerimin zorluk seviyesini biraz daha yükselterek arttıracağım." Her bir amacınızın aksiyon stratejisine sahip olmasına özen gösterin.

B PLANI HAZIRLANMALI

* Engelleriniz ortaya çıktığında (Mutlaka çıkacaktır) 'B Planı'na ihtiyacınız olacaktır. B Planı; minimum araç gerece ihtiyaç duyacağınız bir plandır. Yani; yarım saat yürüyüş veya bir DVD ile 10 dakika egzersiz yapmak gibidir.

* Bazen hatalar yapabilirsiniz ve bu doğaldır. Yediğiniz bir tek kurabiye büyük bir hata olmayabilir ama paketin tamamını yerseniz işte o zaman bir hata işlemiş olursunuz. Bu egzersizleriniz için de geçerlidir.

*
Egzersiz planınızı bir kez kaçırdığınızda sorun olmayabilir ama bu durumu ikinci kez yapmamalısınız.

* Önemli olan hedefinizi yakalamak, fark etmek, kontrol etmek ve başarıya doğru giden yola geri dönebilmeniz için kendinize şans tanımaktır.