kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yulaflı minik kekler safra kesesi taşını engeller

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
07.02.2009
Mantara benzeyen minik muffin kekler; bel bölgenizdeki yağlara sebep olmadığı sürece sanıldığı kadar kötü değildir. Özellikle magnezyum açısından çok zengin olan yulaf özlü çeşidi, safra kesesi taşlarının oluşma riskini azaltır.

* Bir muffin ortalama 50 ila 90 mg magnezyum içerir. Yeterli miktarda magnezyum almazsanız; iyi kolesterol seviyeniz düşer ve kötü kolesterole bağlı safra kesesi taşları oluşur.

* Safra kesesi taşları için en büyük risk faktörü ise bel bölgesindeki ağrının yanı sıra alınan fazla kilolardır. Bu yüzden fazla miktarda yağ içeren hazır kekler yerine yulaflı minik keklerinizi kendiniz pişirin.

* Bir porsiyon ıspanak 156 mg magnezyum içerir. Aynı porsiyondaki yulaf ezmesinde ise 60 mg magnezyum vardır.

* Tüm tahıllı gıdalar magnezyumla doludur. Dörtte üç bardak kahverengi pirinç, 63 mg magnezyum içerir.