kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Colin Farrell hırpani şıklık yanlısı.

Bütün trendler Wall Street'e çıkar

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
07.02.2009
En azından bu aralar öyle. Gizli saklı yapılan alışverişler de, 'hırpani görünüm' akımı da, hobilere ve 'doğaya' dönüş de hep bankerlerin eseri!..
Başarı eşittir para demekti onlar için. Kendilerini tanımlayacak başka bir şeyleri yoktu. En lüks restoranlarda yemek yiyebildikleri derecede 'saygın', karılarını en güzel tatillere çıkarabildikleri derecede 'sevgili', metreslerine en pahalı hediyeleri alabildikleri derecede 'erkek'tiler.
Ve bir gün sahip oldukları yegane şeyi de kaybettiler. Kendileri kaybetmekle kalmadı; dünya piyasalarını da alaşağı ettiler.
Bir zamanlar karşı cinsin en çok arzuladığı kişilerdi Wall Street bankerleri. Bir anda dünyanın başına gelen kötü şeylerin sorumluları oluverdiler.
Ben Bernanke, Henry Paulson ve FED eski başkanı Alan Greenspan'in bebekleri bile yapıldı. Gidişata sinirlenince sıkıp biraz stres atabilelim diye! Krizin 'mimarı' Wall Street bankerlerinin 'açgözlülüklerini' ve hayat tarzlarını anımsatan her şeye tepki duyuluyor artık.
Herkesin ağzında aynı laf: 'Lüksün tanımı mı değişiyor?' Yani parayla, alım gücüyle hava atmak, özellikle ABD'de ayıp sayılmaya başlanıyor. Ha, pırlantasını takan yine takıyor ama, dikkat çeken beyaz yerine kahverengi taşlısını tercih ediyor! 'Gizli alışveriş' trendi ise bankerlerin karılarıyla ortaya çıktı. Bu kadınlar sokaklarda elleri kolları torbalarla görünmesin, tepki çekmesinler diye 'underground' etkinlikler düzenleniyor. Lüks ürünler satan alışveriş sitesi Net-a-Porter'dan alınan ürünler eve, karton kolilerle gönderiliyor. Maksat dostlar alışverişte görmesin! Bir de 'shabby chic' diye bir şey çıkardılar. 'Hırpani şıklık' eski püskü şeylerle dekorasyon yapmayı anlatan bir deyim. Wall Street yöneticilerinin, odalarını bu stilde dekore ettirdikleri konuşuluyor.
Modada da bit pazarına nur yağıyor. Colin Farrell ve Johnny Depp'i bile ahı gitmiş vahı kalmış botlarla görüyoruz.
Podyumlarda da yırtık kıyafetler görmek mümkün. Geçen sezon yeniden hortlayan grunge akımı, yırtık jeanler ve çoraplar da 'banker karşıtı hareket'le açıklanabilir mi dersiniz? Ünlü '21 Club' bile 79 yıllık kıravat zorunluluğunu kaldırıyorsa, evet, bu işte bir iş olmalı!