kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Angelina ve Brad Victoria ve David'e karşı.

Brad'siz Angelina neye yarar?

AYŞE FERHANGİL
30.01.2009
Angelina Jolie geçtiğimiz hafta basının karşısına derin mi derin, seksi mi seksi parlement mavisi Max Azria elbisesiyle çıkarak yıllardır oturtamadığı stilsizlikten 'zevk sahibi' bir kadına dönüştüğünü belgeleyen, talepkâr bir kariyeri idare etmeye çalışırken 6 çocuğa tam zamanlı annelik görevini üstlenen hatta Changeling'deki (Sahtekâr) rolü ile hayatının en iyi performasını sergileyen Jolie'ye 'sonsuz yıldızlık' kapısını bu saydıklarımdan hiçbiri açmadı.
Hollywood ünlüsü statüsünden tahtı sarsılmaz bir divaya dönüşmesi isminin yanına Brad Pitt'i ekleyince oldu. Tahmin edersiniz ki durum tek taraflı değil, bu saydıklarım Brad Pitt için de geçerli. 'Brangelina' gibilerine 'power couple' (iktidarlı çift) deniyor ve artık yalnız başlarına poz vermeleri beş para etmiyor, herkes onları yan yana görmek istiyor. Moda dünyası tek taşla iki kuş vuruyor, aynı anda kadın ve erkek koleksiyonlarını tanıtabilecek bir 'aşk' ilişkisi bulunca suyunu çıkarmadan bırakmıyor.
'Yalnızım ve ayaktayım' 1990'ların sloganıydı, modern kadın (ve tabii erkek) iki elin sesini keşfetti bile. Tabii her zaman olduğu gibi rol model ünlüler. Anarşist Angelina Jolie (Hatırlamayanlar için Jolie deri pantolonlar giyer, erkek kardeşini dudağından öper, kocasının kanını boynunda taşırdı) bile 'hayatının adamı'nı bulunca dövmelerini sildirip Pamuk Prenses olabiliyorsa herkes başarabilir öyle değil mi? Mesela hayatının büyük bölümünü evlenip, boşanmakla geçiren Jennifer Lopez, Marc Anthony ile 'son kez' evlenir, çoluk çocuğa karışır ve kırmızı halıda yanına Marchesa elbisesi ile kullanmak üzere harika bir aksesuvar edinir. Veya high-end bir moda evinin elbisesini ancak dergilerde gören Katie Holmes'a Tom Cruise'un yanında bir de Giorgio Armani bonus gelir.
Hatırlarsınız bu iktidarlı çiftin İtalya'daki düğünlerinde hem gelini hem damadı Armani kendi elleri ile giydirmiş, çekilen her fotoğrafta da mevcut bulunmuştu. Bu dünün köylü güzeli isminin yanına Tom Cruise logosunu ekleyince, kendi adıyla bir koleksiyon bile hazırlamaya başladı.
Moda çevrelerinde Katie Holmes'un koleksiyonunun adının ikilinin isimlerinin kısaltması olan 'TomKat' olmalıydı yorumları yapıldı.
İsim kısaltması deyince, güç için devam ettiği aşikar olan ilişkilerini moda dünyasında zirveye taşıyan bu yüzden de benim için özel bir yerleri olan David- Victoria Beckham çifti, adlarının baş haflerinden kendilerine özel logo bile yaptırdılar. İlk olarak DVB adlı bir parfümle girdikleri lüks endüstrisinde (parfüm tanıtımlarını bu adresten görebilirsiniz: www.beckhamfragrances.
com), New York moda haftasında görücüye çıkardıkları koleksiyonları ile taçlandırdılar. DVB öyle büyük, öyle etkili bir marka haline geldi ki birkaç sezondur iç çamaşırı reklamlarında David Beckham'ı kullanan Armani, Victoria ile de bir kampanya çekti.
Anlayacağınız çifti ayırmaya kimsenin gücü yetmedi.
Ünlüler üzerine yoğunlaşan psikiatrist Jim Houran 'Doğal olarak güçlü insanlar kendilerine güçlü partnerler arıyorlar. Yıldızlar diğer yıldızlarla birlikte olmaktan hoşlanıyor, ortak çevrelere sahip oldukları için tanışmaları için mucize gerekmiyor, tabii bu tarz ilişkilerin başlaması ve sağlıklı olarak devam etmesindeki başlıca sebep ortak ideallere sahip olmak' diyor. Beyonce ve Jay-Z'nin evliliklerini bu durumun en net örneği olarak gösteriyor. Ama örnekler bu saydıklarımla da bitmiyor, Ben Affleck Jennifer Garner, Nicole Kidman-Keith Urban, Penelope Cruz-Javier Bardem, Scarlett Johansson-Ryan Reynolds, Naomi Watts-Liev Schreiber de güç birliği yapan ünlülerden. Anlayacağınız yalnızken prens veya prenses olan yıldızlar bir araya gelince kral ve kraliçe oluveriyor, kendi endüstrileri kadar moda ve magazin dünyasına da hükmediyorlar.
Bana sorarsanız bu kadar büyük egoların birleşmesi tehlikeli ama alan memnun satan memnun.
İktidarlı çiftlerin moda dünyası için bulunmaz nimet oldukları kesin!
Haberin fotoğrafları