kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Dikkat köpekbalığı çıkabilir! 3 boyutlu filmler izleyenleri şaşırtıyor.

Evde 3 boyutlu film izlemeye hazır olun

17.01.2009
Film stüdyoları ve teknoloji şirketleri el ele verdi, 3 boyut düğmesine bastı. Eğlence dünyasında gelecek program 3 boyutlu filmler ve evde 3 boyutlu projeksiyon teknolojileri üzerine kurulu..
Hollywood uzun zamandır seyircilerin ilgisini çekecek yeni numaralar bulma peşinde. 3 boyutlu filmler de bu gidişatın bir parçası. Aralarında Titanic'in yönetmeni James Cameron'ın da bulunduğu Hollywood'un kudretli isimleri sinema seyircisinin çok yakında bütün filmlerin 3 boyutlu dijital formatta olmasını talep edeceğini söylüyor.
DreamWorks stüdyolarının önderlerinden Jeffrey Katzenberg'e göre sinemada 3. boyut, tıpkı ilk sesli filmler gibi bir devrim yaratacak. Twentieth Century Fox şirketinin 2009 Aralık ayında gösterime girecek 200 milyon dolar bütçeli yeni prodüksiyonu Avatar bu devrimin öncülerinden olabilir. Cameron'ın 1997'de çektiği ve 'tüm zamanların en yüksek bütçeli ve en çok izlenen filmi' unvanını o dönemde kazanan Titanic'den bu yana ilk filmi olan Avatar 3 boyutlu bir macera filmi. Walt Disney'in 15, Twentieth Century Fox'un ise önümüzdeki dönemde 30 adet 3 boyutlu film projesi bulunuyor.
Bir filmi 3 boyutlu çekmek bütçeye yaklaşık 15 milyon dolar ek prodüksiyon masrafı yazmak anlamına geliyor. En azından zamlı sinema biletleriyle salon sahipleri bu filmlerden daha çok kar ediyor.
Kuzey Amerika'daki 40 bin sinema salonundan yalnızca bin 300'ü dijital 3 boyutlu filmleri destekliyor.
Bir salonun 3 boyutlu projeksiyon için yaklaşık 150 bin TL yatırım yapması gerekiyor.
Ekonomik krize rağmen seyircilerin 3 boyutlu filmlere ilgisi ise sürüyor. ABD'de seyirciler yaklaşık 40 TL'ye çıkan bilet fiyatlarından da rahatsız gözükmüyor. Evden çıkmak için iyi bir bahane ve deneyim fırsatı sunan 3 boyutlu film salonlarında iyi paralar kazanılıyor.
Geçtiğimiz eylül ayında dört büyük film şirketi bir anlaşma yaparak 1 milyar dolar borç aldı ve 15 bin sinema salonunun teçhizatını yeni teknolojilere uyarlamak için çalışmalara başladı. Ancak tam bu anda kriz patlak verdi.
Bu arada RealD isimli bir firma geçtiğimiz hafta Las Vegas'taki Consumer Electronics Show'da evde 3 boyut keyfi sunan cihazlarını tanıttı. Şirket yetkililerine göre 5 yıl içinde ABD'de üç boyutlu film gösteren 10 milyondan fazla televizyon olacak.
Panasonic 2010 yılında 3 boyutlu film gösterme yeteneğine sahip televizyonlar üretmeye başlıyor.
Alrıca önümüzdeki iki yıl içinde 40'tan fazla 3 boyutlu film sinemalarda gösterilecek.