kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yeditepe istanbul'un kısmetinden film ve dizi 'eskitmeyen' kaldı mı!

07.02.2009
1) Güven Kıraç (Remzi): İlk bölümlerde vardı ama sonra ayrıldı. Zaten o günden sonra da daha çok sinema filmlerini tercih etti. İşte Yeditepe İstanbul'dan sonra oynadığı filmler: Duvara Karşı, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Takva, Gönül Yarası, Sınav, Anlat İstanbul ve Kirpi.

2) Uğur Polat (Ali): Yeditepe İstanbul resminde ilk hatırlananlardan.
Zaten popülerdi ama dizi kadın hayranlarının sayısını artırdı. Karşılaşma, Mavi Gözlü Dev, Pars, Sis ve Gece, Devrim Arabaları ve son olarak da Vali'de oynayarak neredeyse her yıl bir filmle seyirci karşısına çıktı.
TV'de de Seher Vakti, Sultan Makamı ve Sinekli Bakkal'da rol aldı. Şimdilerde Aşk Yakar dizisindeki savcı rolüyle tatlı tatlı esip gürlüyor.

3) Emre Kınay (Yusuf): İnşaat, Kurtlar İmparatorluğu, Dün Gece Bir Rüya Gördüm filmlerinde oynadı. TV'de de İki Aile dizisiyle ekranların vazgeçilmezi olan Kınay, tiyatroyu ihmal etmedi. Son olarak Güneşi Gördüm filminde oynadı.

4) Itır Esen (Lale): Yıllar sonra dizi sayesinde yüzünü gördük. Sonra kayıplara karışmadı. Çemberimde Gül Oya, Aliye gibi dizilerinde oynadı. Güneşi Gördüm filminde o bile var .

5) Oktay Kaynarca (Ferhan): Diziye birkaç bölüm sonra dahil oldu. Kariyerine daha çok dizilerle devam etti. Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır rolüyle sükse yapsa da tepki de aldı. Kuzey Rüzgarı ve şimdilerde Adanalı dizisiyle TV'de boy göstermeye devam ediyor. Kalbin Zamanı, Beynelmilel, Sis ve Gece, Sıfır Dediğimde ise oynadığı filmler.

6) Yeşim Ceren Bozoğlu (Nilgün): Onu Yeditepe İstanbul'dan sonra daha çok filmlerde izledik. TV'de Doktorlar dizisinde seyrettiğimiz oyuncu İki Genç Kız, Meleğin Düşüşü, Kısık Ateşte 15 Dakika, Polis, Eve Dönüş son olarak Tarık Akan'ın başrol oynadığı Deli Deli Olma'da rol aldı.

7) Nejat Birecik (Yalçın): Çocuklar Duymasın dizisindeki psikolog olarak iyice dikkat çekti. Dizi kariyerine Alacakaranlık, Kadın Severseile devam etti. Son olarak Canım Ailem'de Taci olarak lezzetli bir performans sunuyor. Tabii bunca yıl içinde Maskeli Beşler: İntikam Peşinde, Hababam Sınıfı Askerde gibi vasat filmlerde de oynadı.

8) Meral Okay (Havva): Dizinin akla gelen ilk ismi neredeyse... O Şimdi Asker ile Beynelmilel'de oynadı. Performansları hâlâ akıllardadır. Şimdilerde Beyazıt Öztürk ile Nası Yani programını sunuyor.

9) Ümit Çırak (Tevfik): Diziden sonra Martılar Açken, Çamur, Eve Giden Yol 1914, Sis ve Gece, Adem'in Trenleri, Ulak ve son olarak Fırtına filmlerinde rol aldı. Pilli Bebek, Ezo Gelin ve Son Ağa ise oynadığı diziler.

10) Günay Karacaoğlu (Önem): Bu dizi ona pek uğurlu geldi. Yarım Elma dizisiyle yıldızı iyice parladı. Kısmet, Hayat Bilgisi gibi dizilerle beyazcam kariyerine devam etti. İnşaat filminde çok iyiydi ama Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu'nda tıpkı film gibi vasattı. Şimdilerde Basit Bir Ev Kazası adlı tek kişilik bir oyunu sahneye koyuyor.

11) Ruhi Sarı (Ömer): Dizinin platonik aşıklarından... Hiçbiryerde, Derviş, Neredesin Firuze, Kabadayı ve Made in Europe filmlerinde oynayan Sarı, Sultan Makamı, Yarım Ema, Kısmet, Haziran Gecesi, Almanya Almanya, Ezo Gelin gibi dizilerde rol alarak sinema ve dizi dünyasının aranan oyuncusu oldu. Şimdilerde Aşk Yakar dizisinde oynuyor. Adı da Tarantino... Tayfun Pirselimoğlu'nun çekimleri yeni biten filminde de başrolde.

12) Özgü Namal (Duru): Yeditepe İstanbul onun, şeytanın bacağını kırdığı dizi oldu. Bu diziyle tanındı. Sonra Kurtlar Vadisi'yle ününe ün kattı. Sır Çocukarı, Büyü, Anlat İstanbul, Organize İşler, Polis, Beynelmilel, Mutluluk, O...
Çocukları son olarak da Güneşin Oğlu filmlerinde oynadı ve sinemamızın aranan kadın oyuncularından biri oldu.

13) Zuhal Olcay (Olcay): Dizinin ağır toplarından olan Zuhal Olcay'ın, daha dizi yayındayken Hiçbiryerde filmi gösterime girmişti.
Bu film Olcay'a pek çok ödül kazandırdı. Sonra sadece İyi Geceler Londra'da rol aldı. Geçen yıllarda tiyatro ve müzik çalışmalarına ağırlık verdi. Haluk Bilginer ile Oyun Atölyesi'ni kuran oyuncu, daha sonra buradan ayrıldı ve Tilbe Saran'la oynadığı Nathalie oyunu ile 2006'da Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Kadın Oyunucusu seçildi. Şimdilerde Aşk'ın Halleri adlı yeni bir albüm çıkarmış durumda.
Haberin fotoğrafları