kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Takımın diğer yıldızları

07.02.2009
Joe Biden: ABD'nin yeni başkan yardımcısı Demokratların başkanlık yarışında Obama'ya karşı savaşıp, kaybetti. 1973 yılından bu yana ABD Senatosu'nda yer alan Biden özellikle Türkiye karşıtı görüş ve düşünceleriyle Türk basınında da geniş yer aldı. Ermeni iddialarını destekleyen Biden, 1980 yılından bu yana ABD Senatosu'ndan çıkan bu tasarılara onay verdi.

Hillary Clinton:
ABD'nin efsanevi Başkanı Bill Clinton'ın eşi olan Hillary Clinton bu hafta yemin ederek Dışişleri Bakanı olarak resmen göreve başladı. Kocasının stajyer Monica Lewinsky ile yaşadığı oral seks macerasını yemin töreninde tiye alan Bakan Clinton, Demokratların başkan adayı olmak için Obama'ya karşı savaşmıştı. Sert ve hırslı Clinton, kocasının başına bela ettiği seks skandalında bile gözleri dolmazken, Obama karşısında kaybedeceğini fark ettiğinde televizyonlarda ağlamıştı.

Eric Holder:
Ülkenin ilk Afro-Amerikan Adalet Bakanı olan Eric Holder ayrıca Obama'nın kabinesindeki tek Afro- Amerikan bakan olma özelliğine de sahip... Parlak bir kariyere sahip 58 yaşındaki Holder, Bill Clinton'ın ikinci başkanlık döneminde Adalet Bakanlığı'nın iki numaralı ismiydi.

Robert Gates:
Eski Başkan George W. Bush kabinesinden geriye kalan tek kabine üyesi olan Gates, Donald Rumsfeld'in 2006'da istifa etmesinden sonra göreve geldi. 1991-1993 yılları arasında CIA Başkanı olan Gates, ABD'nin Irak'tan geri çekilme takvimini planlayacak en önemli isim olarak görülüyor.

Janet Napolitano:
Ülkenin yeni İç Güvenlik Bakanı... Eski Arizona Valisi Napolitano eyaletin yeniden seçilmeyi başaran ilk kadın valisi. 2005 Kasım'ında Time dergisi tarafından ABD'nin en başarılı beş valisi arasında gösterildi. Napolitano'nun aile kökenleri İtalya'ya uzanıyor. New Mexico eyaletinde lise eğitimini tamamlayan Napolitano, yüksek tahsilini Santa Clara Üniversitesi hukuk fakültesinden alır. Bir ara kansere yakalanan bakan, ailesinin desteğiyle bu hastalığı yenmeyi başardı.

Bill Richardson:
Ülkenin yeni Ticaret Bakanı eski New Mexico Valisi Bill Richardson oldukça renkli bir kişiliğe sahip.
Richardson, Demokrat Parti başkan aday adaylığı yarışında yer almış ancak Iowa ve New Hampshire önseçimlerinde dördüncü gelince yarıştan çekilmişti. Latin Amerika kökenli olan Richardson, 2002 yılında vali seçilmesinin ardından tam 13 bin 392 kişinin elini sıkarak Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

Arne Duncan:
Eğitim Bakanı Duncan, Obama ile uzun süreli bir dostluğa sahip. Yedi yıldır Chicago Devlet Okulları başkanlığını yürüten Duncan, 4 yıl boyunca Avustralya'da profesyonel basketbol oynadı. Zaten Obama ile arkadaşlığını da basketbol geçmişine borçlu. Obama ile 1990'lı yılların başında Harvard basketbol takım kaptanlığını yaptığı dönemde tanışan Duncan, Michael Obama'nın kardeşi ile de yakın arkadaş.

Steven Chu:
Enerji Bakanı Chu, 1997 yılında Nobel ödüllü kazanan tanınmış bir bilim adamı.
Profesör Steven Chu, Asya kökenli olması nedeniyle de Obama'nın kabinesine kültürel ve etnik olarak zenginlik katıyor. Obama'yla arkadaşlığı ya da başkanlık seçim sürecinde bir desteği bulunmayan Chu, Stanford Üniversitesi fizik bölümü ve Bell Elektrik-Elektronik Araştırma Laboratuvarı başkanlığı görevini yürütüyordu. Chu özellikle biyo-enerji konularında çalışmaları ile tanınıyor.

Ray Lahood:
Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, Lübnanlı bir ailenin çocuğu.
1998 yılında milletvekilliği görev süresinin dolmasıyla Temsilciler Meclisi'nden bir daha seçilmemek üzere kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştı. Cumhuriyetçi olan LaHood, aynı zamanda eğitimci ve sosyolog. LaHood, ABD basınına göre Obama'nın ekibi içindeki en "Cumhuriyetçi" isim.

Shaun Donovan:
Bayırdırlık Bakanı Shaun Donovan dar ve orta gelirli ailelerin konut edinmeleri konusunda yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Bill Clinton'ın başkan olduğu yıllarda Bayındırlık Bakanlığı'nda görev almış olan Donovan, bu dönemde yaptığı çalışmalarla bir milyon 700 bin insanın ev sahibi olmasına vesile oldu.
Bayındırlık hizmetinin daha iyi yapılabilmesinin yalnızca özel sektör eliyle olamayacağına inanan Donovan, hükümetin bu sektörde özel teşebbüs ile ortak çalışması gerektiğini savunuyor.

Ken Salazar:
Latin Amerika kökenli İçişleri Bakan Ken Salazar, sekiz çocuklu fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Evinde su ve elektrik olmayan Salazar, 2004 yılında Colorado senatörü seçildi. Obama ile aynı yıl Senato'ya giren Salazar, onunla aynı binada oturarak komşu oldu. Obama'nın seçim kampanyasında çok aktif ve yoğun çalışan Salazar, Latin Amerikalıların oylarının alınmasında da etkili oldu.

Timothy F. Geithner:
Hazine Bakanı olarak seçilen Geithner, bakanlığa atanmadan önce New York eyaleti Merkez Bankası Başkanlığı'nı yürütüyordu.
Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke ile son 70 yılın yaşanılan en büyük ekonomik krizine karşı 700 milyar dolarlık yardım paketinin hazırlanmasında önemli role sahip oldu. Hem Demokratların hem de Cumhuriyetçilerin sevdiği bir isim. Tom Daschle ve Nancy Killefer, vergi borçları ve kaçakları nedeniyle kabineden uzaklaştırılırken, eski vergi borçlarını hâlâ ödemeyen Geithner'in kabinede kalması eleştiriliyor.

Hilda L. Solis:
Çalışma Bakanı olarak Obama kabinesinde yer alan Solis vasıfsız işçi haklarını savunması ile tanınıyor.
Dört dönemdir California eyalet milletvekilliliği görevini yürüten Solis, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin de çok yakın arkadaşı.

Eric K. Shinseki:
Emekli Askerlerden Sorumlu Bakan olarak kabinede yer alan Shinseki 38 yıl ABD ordusunda hizmet verdi. Eski Genel Kurmay Başkanı olan Shinseki Irak ve Afganistan'da görev aldı. 1942 yılında Hawaii'de dünyaya gelen Shinseki, Japon kökenli, evli ve iki çocuk babası.