kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Dizinin deniz üzerinde yapılan çekimlerinde zorlandıklarını belirten Beste Bereket, "Rüzgar bizi zorluyor, sonuçta kışın açık havada dışarıda çekim yapıyoruz" diyor.

Tıpkı yürüyen bir balık gibi kokuyorum!

MUSTAFA KIZIL / GÜNAYDIN
04.02.2009
atv'nin ilgiyle izlenen 'Parmaklıklar Ardında' isimli dizisine Altın Portakallı oyuncu Beste Bereket de dahil oldu. Bir balıkçı kızı Hilal'i canlandıran Bereket, rolüne iyice alışmış: Hayatım boyunca balıklarla bu kadar içli dışlı olmamıştım. Yürüyen büyük bir balık gibi kokuyorum..
atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'nın kadrosuna balıkçı Hilal rolüyle giren Altın Portakallı oyuncu Beste Bereket, kısa sürede hem diziye hem de çekimlerin yapıldığı Sinop'a adapte oldu. Hatta rolünün hakkını verebilmek için Sinop'taki balıkçılarla sık sık balığa çıkmaya da çok alıştı. "Hayatım boyunca balıklarla bu kadar içli dışlı olmamıştım. Yürüyen büyük bir balık gibi kokuyorum" diyen Bereket'le diziyi ve oyunculuğunu konuştuk.

* Bu hikâyeye nasıl dahil oldunuz?
Dizinin yapımcısı Ayşe Durukan ile görüşmüştük. Ama karakter üzerine konuşmamıştık. Bir anlamda karşılıklı bir flört durumu olmuştu. Senaristimiz Feride Çiçekoğlu ile sohbet ettik ve sonunda bu rol şekillendi. Onlar balıkçı olmamı istedi. Bu, bana da çok ilginç geldi.

BALIĞA ÇIKTIK
* Ben sizi ilk defa böyle bir karakterle ekranda gördüm...
Evet, o yüzden ilginç. Zaten bu dizideki karakterlerin ayrı ayrı ilginç hikayeleri var bence. Dışarıdan hikâyeye girecek bir karakter için Sinop'ta balıkçı olması çok doğru bir seçim. Çünkü denizi kullanmak lazım. Dizide denizi görmek güzel oldu.

* Çekimlere başlamadan önce balıkçılarla oturup konuştunuz mu?
Tabii ki... Zaten balıkçılarla çalışıyoruz. Denize beraber çıkıyoruz. Keyifli... Bir kere çok yüksek enerjililer. O yüzden onlarla çalışmak çok keyifli. Hilal karakterinin hikâyede balıkçı olmasının sebebi ise, babasının balıkçı olması ve ölümünden sonra okulunu bırakıp, onun işini devam ettirmesi. O yüzden Hilal'in enteresan bir hikâyesi de var. Ama ne olursa olsun bir dişi durumu var. Balıkçılık yapıyor diye çok erkeksi değil.

* Hilal'in hikayesi ne?
Ailesiyle ilgili hüzünlü tarafları var. Annesi evden kaçıp gidiyor. Hilal çalışarak kardeşlerini okutuyor. Erkek arkadaş gibi bir durumu yok. Hayatındaki tek heyecanı ve neşeyi getiren kişi teknesine saklanmasıyla Aliye oluyor.

* Bir balıkçıyı canlandırmanın zorluğu var mı?
Balık kokmak olabilir mi? (gülüyor). Sürekli balıkları ellemek ve balık kokmak dışında bir zorluğu yok. Hayatım boyunca balıklarla bu kadar içli dışlı olmamıştım. Ayrıca yürüyen büyük bir balık gibi kokuyorum çekimler esnasında (gülüyor). Çekimlerde diğer oyuncuların yanından geçerken 'Bir dakika açılın ben geliyorum' diyorum. Zaten kokumdan benim geldiğim anlaşılıyor (gülüyor). Benim için enteresan bir tecrübe oldu.