kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Beste Bereket, 'Parmaklıklar Ardında' dizisinde Neriman Uğur, Özlem Düvenci ve Yelda Reynaud'la oynuyor.

Küçük senaryocuklarım var kısa film çekmek istiyorum

04.02.2009
* Altın Portakal'lı bir oyuncusunuz. Ödülü aldıktan sonra hayatınızda nasıl bir değişiklik oldu?
Artık Türkiye'de konservatuvarlardan çok fazla mezun çıkıyor ve var olmaya çalışıyorlar. Bu çok zor. Benim yetenekli, çok akıllı, çok güzel arkadaşlarım var ama maalesef çok şanslı olamıyorlar. Benim için çok büyük bir şans oldu. Okulu bitirdikten hemen sonra 'Türev' filminde oynadım ve bu ödül oldu. Bu ödülle beraber televizyon seyircisinden ziyade, bu sektörde işveren insanlar beni tanıdı. 'Türev' çok düşük bütçeli bir filmdi. Ödül aldıktan sonra bu anlamda çekilen film sayısının arttığını gördük. Bu süreçle 'diziden para kazanayım sinema yapayım' devri yavaş yavaş kapanacak. Sinemadan da kazanılacak.

* Ama 'Türev' gişede çok başarılı olamadı. Bu da beraberinde bir tartışmayı getirdi...
Çok tartışıldı ama orası bir festival. Orada bir jüri var. İnsanlar oraya gelip filmlerini o 'yarışmaya' sokuyorlarsa, kimse verilen jüri kararını eleştirmek hakkına sahip değildir. O zaman filmini oraya götürmeyeceksin. Sonra senin filmin ödül almayınca 'çok kötü jüri', 'nasıl bu filme ödül verirler', 'onun ilk yönetmenliği, nasıl alır' gibi sözler ediliyor.

* Kamera arkası sizi çekiyor mu?
Kısa film çekmek istiyorum. Küçük hikâyeciklerim ve senaryocuklarım var. Ama daha öyle bir kıvama gelmedi. Özellikle bu yıl çok kısa film izledim. İki tane kısa film festivalinde jüri oldum. Mümkün olan az replikle ve en güzel görselle çekmek istiyorum kısa filmlerimi. Mesela aşk hikayeleri olabilir...