kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İki oğula aynı kimlik birine kâbus yaşattı

Ferit ZENG?N - İSTANBUL
27.01.2009
Biri karısı diğeri sevgilisinden olan iki oğluna aynı kimliği çıkaran baba, oğullarından birinin hayatının altüst olmasına yol açtı..
Şahin Aslanyürek'in, eşinden olan oğluyla sevgilisinden olan oğlu için aynı nüfus cüzdanını çıkarması yüzünden karısından olan oğlu banka memuru Murat Fikret Aslanyürek (28) evine peş peşe gelen haciz kararlarıyla karşılaştı. Olay, iki yıl önce bir bankada çalışan Murat Fikret Aslanyürek'in, kimliğinin birileri tarafından kullanıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Polis kısa süre önce Murat Fikret Aslanyürek'in kimliğini kullandığı iddiasıyla 1 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette şikâyetçi Murat Fikret Aslanyürek ile Murat Fikret Aslanyürek olduğunu iddia eden şahıs, "Gerçek Murat Fikret Aslanyürek" benim" deyince işler iyice karıştı. Şikâyetçi Aslanyürek'in kimliğini kullanan kişinin, hayatında hiç görmediği üvey kardeşi olduğu anlaşıldı. Şikâyetçi Aslanyürek, olay karşısında şok oldu, zanlı ise yıllarca kimliksiz yaşadıktan sonra evlenmeyi düşündüğünde babasının kendisine, "Murat Fikret Aslanyürek" adına bir kimlik çıkartmasını söylediğini ve adının "Olcay" olduğunu bilmesine rağmen muhtarlıktan kimlik çıkartarak kullanmaya başladığını söyledi.

ÖZÜR DİLEDİ
Üvey ağabeyi, kardeşinden özür diledikten sonra serbest bırakıldı. Bu olaydan sonra iddiaya göre "Olcay", üvey kardeşinin kimliğini taşımaya devam etti. Dolandırıcılarla birlikte piyasayı dolandırdığı ileri sürülen "Olcay" yüzünden Aslanyürek'in evine onlarca kez haciz geldi. Aslanyürek polise başvurdu. Polis "Murat Fikret Aslanyürek" kimliği ile dolandırıcılık yaptığı öne sürülen "Olcay" adlı kişi ile birlikte 3 kişiyi gözaltına aldı.
Haberin fotoğrafları