kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
David Miller eşiyle Türkiye'ye geldi.

İngiliz hasta şifayı Türkiye'de buldu

Pervin METİN SABAH
27.01.2009
Dört damarı tıkalı 62 yaşındaki David Miller'ın by-pass ameliyatını Türk doktorlar yaptı. Dört saatlik operasyonla sağlığına kavuşan Miller, "Çok mutluyum" dedi..
Emekli elektrik mühendisi İngiliz Terence David Miller, kalp şikâyetleri nedeniyle doktora gittiğinde dört damarının tıkalı olduğunu ve acilen by-pass ameliyatı gerektiğini öğrendi. Kendi ülkesindeki başarılı operasyonlara rağmen, o tercihini Türk doktorlarından yana kullandı. Miller, İngiltere'deki Türk kapı komşusunun, aynı ameliyatı Türkiye'de yaptırması ve kısa sürede kendini toparlanması üzerine iki hafta önce eşiyle birlikte İstanbul'a geldi. Medicana Hastaneler Grubu'nda muayene olan Miller, kendini Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Gürer ve Op. Dr. Sezai Çelik'e emanet etti. 4 saat süren açık kalp ameliyatıyla 4 damarı değiştirildi. Başarılı geçen operasyon sonrası bir haftada ayağa kalkan Miller, "Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" diyor.

TÜRK KOMŞUDAN GÖRDÜ
İki çocuk babası olan Miller, İngiltere yerine neden Türk doktorları tercih ettiğini ise şöyle anlatıyor: "Türk olan kapı komşum bu riskli ameliyatı İngiltere yerine Türkiye'de oldu. O kadar kısa sürede kendini toparlayıp sağlığına kavuştu ki hem şaşırdım hem de cesaretlendim. Hiç düşünmeden eşimle beraber soluğu İstanbul'da, onun ameliyat olduğu hastanede aldık. Bu önemli süreçte, Türk olan komşum da bizi yalnız bırakmadı. Kendimi çok mutlu, dinç ve sağlıklı hissediyorum. Bir dahaki sefere, iyice toparlanmış olarak İstanbul'u gezmeye geleceğim."

ÇOK HASTA GELİYOR
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Gürer, hastasının kısa süre sonra çok sağlıklı bir şekilde hayatına devam edeceğini, ülkesine dönerken uçak yolculuğu yapmasının hiçbir sakıncasının bulunmadığını vurguluyor. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, Avrupa'dan ve komşu ülkelerden gelen hasta sayısının geçen yıl, 2007'ye oranla yüzde 100'e yakın artış gösterdiğini belirtiyor. Özellikle İngiltere ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden hasta geldiğini, daha çok göz, kalp, organ nakli, plastik cerrahisi, bazı ortopedik ve beyin cerrahisi girişimlerinin yapıldığını da belirtiyor.