kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı turta

Malzemeler
*
1.5 su bardağı un
* 75 gr. (5 çorba kaşığı) margarin
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı su
* 100 gr. ıspanak
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 diş sarımsak
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
Un ve margarini karıştırın. Üzerine yumurta ve su ekleyip, yoğurun. Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin. Yuvarlak bir fırın kabına elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında beş dakika pişirin. Bu arada ıspanağı yıkayıp, temizleyin. Diğer yanda soğan ve sarmısağı incecik kıyın. Sıvıyağda sote edin. İnce doğradığınız ıspanağı ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ayarlayın. Hamurun üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Bisküvili pasta
Malzemeler
*
2 paket pötibör bisküvi
* 1 su bardağı süt
* 1 kutu çilekli puding
* 200 gram çilek
Üzerine:
*
1 adet elma
* 1 adet portakal
* 1 çorba kaşığı pudraşekeri
Bisküvileri ufalayın. İstediğiniz bir kek kalıbına bastırarak, yerleştirin. Üzerine sütü ekleyin. Buzdolabında beş dakika soğutun. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. 200 gram çileği yıkayıp, robotta kıyın ve pudinge karıştırın. Bu karışımı beş dakika buzdolabında bekletin. Sonra bisküviyi dolaptan alın, servis kabına ters çevirin. Üzerini çilekli pudingle kaplayın. Meyvelerin kabuklarını soyup, dilimleyin. Pudraşekeri ile karıştırın. Pastanın üzerine yerleştirin.