kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Peki bizde ne eksik?

Erkek kısmında ucundan azıcık zeka, espri anlayışı, kadına adam gibi davranma teknikleri eksik! Bunu defalarca söyledik! Altını çize çize bir hal olduk. Çizdik de ne umduk? Umduk da ne bulduk? İyi de bu işler tek taraflı değil. Kendimizi haklı bula bula birçok kadın, yalnızız günün sonunda... (Benim bu kafiyelere doyamama halim ne olacak acaba?) Aman da ne güzel haklıyız... Yalnızız. Haklıyız... Kız kızayız... Haklıyız ... Cumartesi gecesi DVD'lerle baş başayız... Haklıyız... Gözü telefondayız... Haklıyız... Cevapsız aramayız. O zaman sadece haklı değiliz de neyiz? Hatalıyız!

İLİŞKİDE 3-G TEKNOLOJİSİ
Üzgünüm ama biz 2009 model kadınlar sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bu dünyada sadece erkek kısmının ayarları bozulmadı herhalde. Peki bizde ne eksik? Sıkıyorsa onu çiziktirmeli. Sıkıyorsa şapkayı önümüze koyup deriiin deriiin düşünmeli. Sıkıyorsa kızları toplayıp aynayı kendimize döndürmeli. Şöyle kafayı yorarsak ilk aklıma gelenler şunlar: 1. Çok lazımmış gibi kadınlığın kodlarını değiştirdik. Hani annelerimize kızdık da çok çalıştık, kendi dünyamızı kurup, kurallarımızı koyduk, 'güç' kazandık ya... Yanında bonus olarak yalnızlık da veriyorlarmış, uyanamadık. 2. Kız evi naz evi konumundan çıktık. Zaten bu saatten sonra nazlansak da karşıda çektiğimiz numarayı yutan erkeği bulamıyoruz. Sebep? Diğer kadınlar... Sen yoksan, çantada keklik bir sürü kadın var. 3. Eh bu durumda fark yaratamaz olduk! İlişkilerde 3- G teknolojisi dönemindeyiz. Her şey anında cebinde!. 4. Bir türlü karar veremedik! Erkekten beklentisi olan ve ona göre davranan kadın mıyız yoksa dünya yansa umurunda olmayan erkek kıvamına gelmiş güçlü kadınlar mıyız? 5. Hadi kabul edelim, çok da tekin tipler değiliz canım. Besbelli dalgalı deniziz, adamlar bize nasıl davranacaklarını şaşırdılar. İyi adamların canını acıtıyoruz, saçma sapan davrananların arkasından ağlıyoruz. Yahu biz ne istiyoruz?

REST BİR KERE ÇEKİLİR

6. Annelerimiz misali sabretmiyoruz. Sabretmeyi gerekli görmüyoruz. Bir adama aşıksan, ayrılsan bile kır poponu otur. Önce aşkının değerini sen ver değil mi? Ne o öyle kızları toplayıp gecelere akma, çakkıdı çakkıdı oynama hali? Adam bu halini görünce sana nasıl inansın? 7. Çivi çiviyi söker ama toplu iğne çiviyi sökmez! Sen toplu iğneye çivi muamelesi yaparsan elinde kalır. Bir de orana burana batıp canını acıtır. 8. Okuduğumuz kitaplar, izlediğimiz abartılı diziler... Hollywood yapımı filmlerden o kadar etkileniyoruz ki, gerçeği es geçiyoruz. Yüzeydeyiz, derinimize inmiyoruz, kendimize asıl soruları sormuyoruz. Aşkın ve duyguların değerini bilmiyoruz. 9. İnsan resti bir kere çeker! Bir adamdan hem ayrılıp hem de her yerde karşısına çıkmaz, telefonlarına cevap vermezsin. O zaman restinin ne kıymeti kaldı. Kararlı olmayı öğrenemedik işte! 10. Son aklıma gelen; tepki vermeyi de öğrenemedik! Sana üçüncü sınıf kadın muamelesi yapan adama sen niçin gülücükler dağıtıyorsun? Ey takmam kafama tokadan başka bir şey diyen dertli kadın!. Buyurun siz de ekleyin canım. Bakarsınız bu sefer bir çözüm çıkar mı çıkar...