kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Gözde Sarar, bu sezon en çok toprak tonlarının kullanıldığını söylüyor.

Her şey bizim kadınlarımız için

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
15.01.2009
Trendleri takip eden ve yurtdışına açılan yerli markalar, 'kendi kadınlarını' unutmuyor... Örneğin Gözde Sarar, New Yorklu kadınların da Türk kadınlarının zevk ve beğenilerini göz önüne alarak hazırlanan koleksiyonlardan satın aldığını söylüyor..
Bir süredir moda dergilerinde, sokaklarda erkek kıyafetleri giyen kadınlar görüyoruz. Kadınların önemli bir kısmı maskülen görüntüye iyice alışmışken, erkek giyim markaları da bu trendden faydalanmak istiyor. 'Erkek giyim'le özdeşleşmiş Sarar da bunlardan biri. Sarar Kadın, Sarar'ın yaklaşık beş yıl önce kurulan, kadınlara yönelik markası. 25 yaş üzerine hitap eden marka, çalışan kadınlara çözümler sunuyor; ayrıca geceye de devam edebilmelerine olanak sağlayan koleksiyonlar geliştiriyor.
Geniş bir beden skalasına sahip olan markanın önümüzdeki hafta açılacak yeni sezonunda yine pantolon-ceket takımların baskınlığı hissediliyor. Sarar Kadın Bölüm Başkanı Gözde Sarar, çalışan kadınların artık elbiselere de çok rağbet gösterdiği görüşünde.
"Altına, üstüne ne giyeceğim derdi olmadan, şık bir ayakkabıyla da hem güne hem de geceye hazır olabiliyorsunuz.
Bu nedenle son yıllarda elbiseler, iş yaşamı içinde sıklıkla tercih ediliyor," diyor.

FIRFIR, EN BASKIN DETAY

Sarar Kadın'da, ilkbahar-yaz sezonunda yine günlük kıyafetlerin yanı sıra gece davetleri için çok sayıda çeşit bulunuyor. Ağırlıklı olarak kullanılan renkler ise siyah-beyaz ikilisi. Klasik giyimden hoşlanmayanlar için de çözümler üretilmiş. Farklı görünmek isteyen kadınlar için, modaya uygun, ufak detaylar ihmal edilmemiş. Spor pardösüler, klasik stili kırmak isteyenler için iyi birer alternatif.
Bu çizgideki modaseverler için sezonun en baskın detayı, fırfır olarak öne çıkıyor.
Kırmızı ağırlıklı kıyafetlerin arasında gerek iddialı, gerekse ortaokul ve lise mezuniyetleri için düşünülen sade elbiseler de göze çarpıyor. İpek, en çok kullanılan kumaş. Toprak ve gri tonların yanı sıra canlı renklere de rastlamak mümkün. Bu sezon etekler hem uzun hem de kısa olarak tasarlanmış. Beller, normal yükseklikte. Pantolon paçaları biraz bollaşmış ama Gözde Sarar, dar kalıpları da sıklıkla kullandıklarının altını çiziyor ve ekliyor: "Koleksiyonlarımızı hazırlarken hem modaya hem de Türk kadınının zevk ve beğenilerine uygun hareket etmeye çalışıyoruz."