kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Cevapsız kalan sorular

09.01.2009
* Hırsızlık ve gasp amacıyla işlendiği 'itiraf' edilen bir cinayet sonrasında, Üzeyir Garih'in kolundaki paha biçilemez saate ve cüzdanına neden dokunulmadı?

* Cinayetin işlendiği öne sürülen bıçakta sanığa ait parmak izinin bulunmayışı neden araştırılmadı?

* Cinayet mahallinde bulunan kadın kanının kime ait olduğu neden araştırılmadı?

* Cinayet mahallinde bulunan saç kılları ile Yener Yermez'in DNA testleri farklı çıkmasına rağmen, saç kıllarının kime ait olduğu neden belirlenmedi?

* Olay mahalline ilk gidenlerin gördüğü ileri sürülen ve üzerinde Arapça 'Allah' yazan çuvalın kayboluşuyla neden ilgilenilmedi?

* Yener Yermez'in askeri depoya teslim edilen pantolonuna kan lekesi nasıl bulaştı?

* Adli Tıp raporuna göre, Garih'in ölümüne neden olan bıçak darbelerini bir kişinin yapmasının 'zor' olduğu belirtilmesine rağmen, bu detay neden araştırılmadı?

* Cinayetle ilgili olarak Üzeyir Garih'in ailesinden ve çevresinden hiç kimsenin ifadesine neden başvurulmadı?

* Üzeyir Garih'in cep telefonuyla son 24 saat içinde kimlerle görüştüğü neden araştırılmadı?

* Olaya adı karışan Pınar Konuşkan, polise ve savcıya verdiği ve elindeki bıçak yarasını mantıklı bir şekilde açıklayan ifadesini neden sonra reddetti?

* Davanın en önemli tanıklarından Ayhan Yıldız'ın otomobilinin içinde infaz edilmesi neden araştırılmadı?

* Mesleğinde uzman polislerin cinayet mahalline gömüldüğü söylenen bıçağı, olaydan sonra yapılan olay yeri araştırmasında bulamamaları mümkün müydü?

* Cinayet mahallinde bulunan kanlı eldivenlerin kime ait olduğu neden belirlenemedi?

* Sanığın ifadesinde ısrarla bahsettiği, telefonu kendisine veren kişi olduğunu öne sürdüğü Meral adlı kadın neden bulunamadı?

* Sanığın Meral adlı kadınla beş-altı kez gittiği Sirkeci'deki otel kayıtları neden istenmedi?

* Üzeyir Garih'in olay yerinde saldırgan ya da saldırganlarla boğuşmuş olmasına rağmen tırnak DNA'sı neden alınmadı?

* Üzerinde maktul Garih'in kanı tespit edilen ve Yermez'in dolabında ele geçirilen pantolonun sivil eşya deposundan nasıl çıkıp dolaba geldiğine dair belirsizlik neden araştırılmadı?

* Cinayet işleyen birinin pantolondaki kan lekesinin giysinin üst yüzeyinde olması gerekirken, sadece pantolonun cep astarında olabilmesi mümkün mü?

* Sanık polise, Garih'le karşılaştıktan sonra 20 dakika içinde gidip bıçak alıp geldiğini ve o öfkeyle öldürdüğünü söylemişti. Halbuki akli dengesi yerinde olan bir kişi Adli Tıp raporuna göre ilk defa gördüğü birine karşı 20 dakika öfke dozunu aynı oranda tutamaz. Bu uyarı neden dikkate alınmadı?

* Sanığın tutuklandığı gün Dimitar Rigudin adlı bir Rus gazeteci Bulgaristan'da öldürüldü. Türkiye'de Ahmet Furkan olarak tanınan Rigudin, ülkemizde KGB'nin MOSSAD sorumlusu olarak görev yapıyordu. Rigudin Garih cinayetinden üç gün sonra Rusya'da yayınlanan Trud gazetesine cinayeti MOSSAD'ın işlediğini yazdığı halde, bu iddia neden hiç gündeme gelmedi?