kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
YENER YERMEZ'İN AVUKATI MUSTAFA YALÇINKAYA

Dava daha yeni başladı

09.01.2009
- O mektup neden şimdi yazıldı?
- Adli Tıp görevlilerinin evlerinde bu davaya ilişkin belgelerin çıkması, bizim davamızda verilen raporun şüpheye muallak olduğunu gözler önüne serdi. İki ay kadar önce müvekkilimle görüşmüştüm, bana da benzer bir mektup vermişti, aynısını Fehmi Koru'ya da yazmış. Ergenekon davası savcısı Zekeriya Öz de, önümüzdeki günlerde Yener Yermez'le bizzat cezaevinde görüşerek, yeniden sorgulayacak.

- Şimdi değişen ne?
- Delillerin değişebilmesi veya şüpheli hale gelebilmesi halinde, Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre yargılamanın yeniden yapılması gerekir.

- Beklentileriniz nedir?
- Biz 'fail kimdir, kim değildir'i tartışmıyoruz. Amacımız, müvekkilimin bu suçu işleyip işlemediğinin ispatını yapmak. Bu olayın failini bulmak Cumhuriyet Savcısı'nın görevi. Deliller zaten Adli Emanet'te duruyor ya da inşallah duruyordur. Dava bittiğinde 'bu dava günün birinde tekrar gündeme gelecek' demiştim, yanılmadım.

- Şimdi süreç lehinize değil mi?
- Olayın sansasyonel tarafında değiliz, bizim için önemli olan, Adli Tıp tarafından delillerin etraflıca incelenmesi. Adli Tıp raporları bizde mahkeme kararlarını kesin belirleyici raporlardır. Savcı tekrar otopsi kararı verecektir. Çelişkiler o zaman da çok açıktı zaten. Olay yerinde sanığa sorulan basit sorular vardır. Maktulün tarifini soruyorlar: '65 yaşında, orta boylu, beyaz saçlı biri,' diyor. Üzeyir Garih o değil ki. Müvekkilim maktulü görmemiş bile.