kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'nin geleceği için yararlı"

Giriş Saati : 07.01.2009 17:36
Güncelleme : 07.01.2009 19:28
Yeni Haber
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlarla ilgili, "Burada, muhalefetten öç alma, muhalefeti susturma gibi bir durum yok. Hiçbir hükümet de bunu yapamaz. Yaparsa sonunda olay çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Kuzu, Meclis'te gazetecilerin "Ergenekon" soruşturması kapsamında son yapılan gözaltıların sorulması üzerine, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Temennim, çok darda kalınmadıysa, şüphelinin kaçma veya delilleri karatma olasılığı yoksa tutuklama yapılmaması. Tabii 2 bin 500 sayfalık iddianamede, davayla ilgisi olmayan bölümler var. Bunların çıkması lazım" dedi.

Savcıların, davada bu bölümleri okumadığını söyleyen Kuzu, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliği bakımından bu bölümlerin çıkarılması gerektiğine işaret etti. Kuzu şöyle dedi:

"Bu dava sürecini serbest bırakalım. Susurluk'ta 'üzerine gidilmiyor' denilmişti. Burada bırakalım sonuna kadar gidilsin. Gözaltına alınan veya tutuklanan kişiler için söylemiyorum ama bu davanın en önemli faydası, Türkiye'de artık hiç kimse 'bana kimse dokunamaz' diyemeyecek. Bu anlamda önemsiyorum ve Türkiye'nin geleceği için yararlı buluyorum."

"YAPARSA OLAY ÇIKAR"

Kuzu, muhalefetin Ergenekon Operasyonu ile ilgili hükümete yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Burada, muhalefetten öç alma, muhalefeti susturma gibi bir durum yok. Hiçbir hükümet de bunu yapamaz. Elinde delil olmadan bunu yapamaz. Yaparsa sonunda olay çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

(ANKA)