kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

04.01.2009
İşçi emeklisine ilk 6 ay için % 3.83 zam
İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ilk 6 ayı için yüzde 3.83 zam yapılacak. Geçen yıla ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte işçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 55. maddesindeki hüküm doğrultusunda "bir önceki 6 aylık (Temmuz-Aralık 2008) enflasyon oranında'' artılacak. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan hesaplamaya göre, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yılın ilk yarısı için yapılacak zam oranı yüzde 3.83 olacak.

Türkiye özelleştirmede şeffaf, açık ve başarılı

Dünya Bankası, İkinci Rekabetçilik ve İstihdam Sektörü Geliştirme Politika Kredisi'ne ilişkin raporunda, özelleştirme işlemlerini değerlendirerek Türkiye'yi özelleştirmede başarılı buldu. Raporda, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının özelleştirme işlemlerini şeffaf, açık ve rekabetçi bir ortamda gerçekleştirdiği ve başarılı sonuçlar elde ettiği belirtildi. 13 Kasım 2008 tarihli Dünya Bankası tarafından hazırlanan söz konusu raporda, Birinci Rekabetçilik ve İstihdam Sektörü Geliştirme Politika Kredisi çerçevesinde, 2005 ve 2006 arasında yapılan özelleştirme işlemlerinden satış değerlerine göre 20 şirket seçildi ve gözden geçirildi.

İmalat sanayisinde istihdam 190 bin düştü
Disk'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmaya göre, Ekim 2008'de imalat sanayisinde kayıtlı işçi istihdamı 190 bin daraldı, toplamda ise istihdam 44 bin kişi azaldı. Araştırmada, "Krizi kendileri için fırsata dönüştürmek isteyen bazı işverenlerin, işten çıkartmalarda dur durak bilmediği'' savunuldu. İmalat sanayinde ekim ayında sigortalı işçi sayısının bir önceki aya göre 190 bin azaldığı belirtilen araştırmada, buna karşın hizmetler sektörünün 170 bin işçiye yeni istihdam yarattığı ifade edildi. Araştırmada, inşaat ve diğer sektörlerdeki kayıplarla birlikte Ekim 2008'de toplamda istihdamın 44 bin kişi azaldığına dikkat çekildi.