kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

04.01.2009
Yarım milyon kişi daha işsiz kalmış olabilir
ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdamın aralıkta 500 bin azaldığı tahmin ediliyor. Bu da 2008 için işsiz kalanların sayısını 2.4 milyona getirecek. Bu da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek rakam. İşsizlik oranının ise yüzde 6.7'den yüzde 7'ye yükselmesi bekleniyor. Yeni Başkan Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, istihdamı aratıracak yeni teşvik paketini görüşmek üzere bugün kongre üyeleriyle bir araya gelecek.

Otomobil satışları 526 bin adetle rekor kırdı
Küresel krize rağmen Belçika'da otomobil satışları geçen yıl toplamı 536 bin adetle tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Belçika Otomobil Üreticileri Birliği'nin verilerine göre satışlar, küresel krizin etkilerinin yakından hissedildiği ekim ayında yüzde 6.8 oranında, kasımda yüzde 16.4 ve aralıkta yüzde 7.84 gerilese de ilk 3 çeyrekteki güçlü taleple yılı artıda kapattı. Belçika'da daha önceki rekor 526 bin adetle 2006'da kırılmıştı.

Kriz, aile içi şiddet olaylarını artırdı
Küresel kriz aile içi şiddet olaylarını artırdı. İngiltere'deki Ulusal Aileiçi Şiddet Merkezi'nin verilerine göre geçtiğimiz ay aile içi şiddet nedeniyle yardım isteyenlerin oranı yüzde 40 artış gösterdi. Aralık ayında bin 195 kişi şiddete uğradı, kasım ayında bu rakam 861'di. Aralık ayında Aileiçi Şiddet Merkezi'ne 2 bin 200'ün üzerinde telefon geldi, kavgaların özellikle kredi kartı borcu kaynaklı olduğu ileri sürüldü.

Geri dönüşüm krizi çöp dağlarına yol açtı

İngiltere'de geri dönüşüm için toplanan kağıt, mukavva ve naylon torba gibi malzemenin, geri dönüşüm sektörünün girdiği ekonomik kriz yüzünden faaliyetlerini yavaşlatması sonucu çöp dağları oluşturduğu bildirildi. Mail on Sunday gazetesi, vergi mükelleflerinin sadece bir geri dönüşüm tesisinde biriken 100 bin ton kâğıt ve mukavvanın depolanabilmesi için milyonlarca sterlin ödemek zorunda kalabileceğine işaret etti. Hükümetin çağrıları sonucunda evlerdeki çöplerin dikkatle ayrıldığını hatırlatan gazete çöp dağlarının önümüzdeki üç ay içinde ikiye katlanabileceği uyarısına da yer verdi.