kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uras ÖDP başkanlığından istifa etti

Giriş Saati : 05.01.2009 10:46
Güncelleme : 05.01.2009 17:59
Yeni Haber
ÖDP'de uzun süredir yaşanan kriz Genel Başkan Ufuk Uras'ın istifasıyla yeni boyut kazandı. Dün istifa eden Uras partiyi olağanüstü kongreye götürmeye hazırlanırken ÖDP Parti Meclisi ise olağan kongre yapılmasını istiyor.

22 Temmuz seçimlerinde DTP'nin "Bin Umut Adayları" arasında İstanbul 1. Bölgeden bağımsız milletvekili seçilen Uras, parti içinde yaşanan tartışmaların ardından Genel Başkanlıktan istifa etti. İstifasında "Yaşanan başarısızlığın sorumluluğu gereği kuruluşundan bu yana sürdürdüğüm genel başkanlık görevinden ayrılıyorum" diyen Uras'ın kongrede ise aday olmayacağı belirtildi.

Uras, istifasının ardından partiyi olağanüstü kongreye götürmeye hazırlanırken ÖDP Parti Meclisi ise olağan kongre yapılmasını istiyor.

SÜRECE NASIL GELİNDİ

10 Aralık Hareketiyle yollarını ayıran Uras, 22 Temmuz seçimleri öncesinde yeniden ÖDP Genel Başkanlığına aday olarak bu göreve seçildi. Uras'ın 22 Temmuz seçimlerinde DTP'nin bağımsız adayları arasında seçime girmesi parti içinde de tartışmalara yol açtı. Uras'a muhalif kesimler Uras'ın parti hukukunu çiğnediği eleştirisini getirmişlerdi.

Milletvekili seçildikten sonra parti içindeki Devrimci Yol geleneğinden gelen isimlerle tartışma yaşayan Uras, bazı gazetelerde ve televizyonlarda ÖDP'nin Ergenekon operasyonuna karşı gösterdiği tavrı, parti içinde milliyetçi kesimlerin olmasına bağlamıştı.

Çatı partisi tartışmalarında da Uras ile parti içindeki Devrimci Yol geleneğinden gelenler arasında ciddi görüş ayrılıkları olmuştu. Yaşanan tartışmaların ardından en son ÖDP Merkez Yürütme Kurulu yayınladığı bir bildiriyle Uras'ı isim vererek eleştirmişti.

Öte yandan, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın ÖDP'den istifa etmesiyle TBMM'de temsil edilen parti sayısı da 7'den 6'ya düştü.

(ANKA)