kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karayalçın'dan Gökçek'e ret

AA
Giriş Saati : 05.01.2009 18:22
Yeni Haber
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara için bir yarar sağlayacağına inanmadığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir TV programına katılmayacağını söyledi.

Karayalçın ve beraberindeki partililer, Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'yi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Murat Karayalçın ziyarette yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirdiğini belirtti.
Karayalçın, Ankara için acil eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, Ankara'ya verilen Kızılırmak suyunun arıtılması, metronun bitirilmesi, 20-25 bin kişiye istihdam sağlanması gibi konuların öncelikli projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Ankara'da 60 adet miting düzenlemeyi hedeflediklerini bildiren Karayalçın, çalışmalarını eski CHP Genel merkezi binasında sürdürdüklerini belirtti.
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de Karayalçın'ın aday olmasıyla heyecan duyduklarını ifade ederek, ''Siz sosyal belediyeciliğin önünü açtınız. Yerel seçimlerde sandığa sahip çıkacağız'' dedi.

Türkiye'nin sıkışmış durumda olduğunu öne süren Adıbelli, bu çerçevede 29 Mart'ın çıkış noktası olacağını söyledi.

''DOĞALGAZ, ANKARA İÇİN ÇOK STRATEJİK''

Karayalçın, bir gazetecinin, ''Eski Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in istifasını nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine, istifanın bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Yaşanan olayın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin atamaları ve yönetim kadrosunun niteliğini ortaya koyması açısından değerlendirilmesi gerektiğini savunan Karayalçın, çok teknik konulara niteliksiz kişilerin getirildiğini öne sürdü.

Doğalgazın Ankara için çok stratejik olduğuna işaret eden Murat Karayalçın, doğalgazın asla özelleştirilmemesi ve ticarete konu olmaması gerektiğini söyledi.

Karayalçın daha sonra Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker'i makamında ziyaret etti.

Karayalçın, bir gazetecinin, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir TV programında düello yapma teklifini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki soruya karşılık, '''Ankara için bir yarar sağlayacağına inanmadığım için Melih Gökçek ile bir TV programına katılmayacağım. Düello sözcüğünden çok memnun değilim. Yarışma sözcüğünü tercih ediyorum. 29 Mart'ta 19 siyasi parti ile seçim yarışı yapacağız'' diye konuştu.