kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
ZEYNEP GÜLMEZ

Selena ile ezilen kadın imajından kurtuldum!

HAYATİ GÖK / MAGAZİN
04.01.2009
atv'nin sevilen dizisi Selena'da Düşes Almula'yı canlandıran Zeynep Gülmez: Önceki işlerimde hep ezilen kadın rolleri oynadım. Bu nedenle hayranlarım daha çok kadınlardı. 'Selena' sayesinde çocuklara da ulaştım..
Görsel efektleri ve çocuklara verdiği iyilik mesajları ile üç yıldır herkesi ekrana bağlayan 'Selena'ya taze kan geldi: Düşes Almula rolündeki Zeynep Gülmez... Gülmez, diziye sonradan girmesine rağmen kısa zamanda çocukların sevgilisi oldu. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan güzel oyuncu bundan önce 'Mahallenin Muhtarları', 'Kınalı Kar', 'Annem' gibi birçok başarılı işe imzasını attı. 'Selena'dan önce hep ağlayan ve ezilen kadın rolleri oynadığını ama artık bundan sıkıldığını belirten Gülmez, 'Selena' sayesinde üzerine yapışan ağlayan kadın rolünden kurtulduğunu belirtiyor.

* Zeynep Gülmez kimdir?
Bursa'da doğdum. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oldum. İstanbul'da dizilerde, özel tiyatrolarda ve reklam filmlerinde rol aldım.

* 'Selena'nın kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Geçen sezon 'Annem' dizisinde oynuyordum. Oradaki rolümün bittiğine inandığım için diziden ayrıldım. Dramalardan sıkılmıştım. Kendimi daha farklı rollerde görmek istedim. Bir rol insana takıldığı zaman, yapımcılardan sürekli aynı tarz karakter teklifleri geliyor. İnsanlara komik yanımı göstermek istedim. 'Selena' da tam üstüne geldi.

ÜZÜLEREK AYRILDIM
* Annem'deki rolünüzün bittiğini nasıl anladınız? Rir rol sizce nerede biter?
'Annem' dizisinde rol hiçbir yere gitmiyordu, yazılmıyordu. Ben de açıkçası bundan dolayı sancı çekiyordum. Bana sunulan rol ile ilerleyen rol çok farklıydı. Rolü ilerletemediler. Ben de hiçbir şey yapamamaktan çok sıkılmıştım. Üzülerek 'Annem' dizisinden ayrıldım.

* Selena'ya geçişte diziye sonradan gelmenin zorluklarını yaşadınız mı?
Rolü ilk okuduğumda çok güldüm. 'İnşallah yapabilirim, üstesinden gelebilirim' dedim. Kendimden de bir şeyler ekleyerek, tekste bağlı olmadan doğaçlamalarla oynadım. Selena'da oturmuş bir ekip var, üç yıldır biraradalar. Başkasının yerine geçmek de çok zor bir şey. İlk başlarda beğenilmeme korkusu vardı.

* Gelen tepkiler nasıl?
Çocuklar beni gördüklerinde 'düşes, düşes' diye bağırıyorlar. Beni yakından gördükleri için çok seviniyorlar. Güzel, olumlu tepkiler var. Benim hiç çocuk hayranım yoktu. Bu dizi sayesinde çocuklara da ulaşabildim. Genelde kadın hikayelerinde rol aldığım ve ağlak rollerde olduğum için kadınlar daha çok benimsemişti beni. Şimdi çoculara da ulaştığım için çok sevinçliyim.

* Ağlatmak mı daha zor yoksa güldürmek mi?
Gerçek hayatta tabii ki güldürmek isterim. Oyunculukta ağlamak ve ağlatmak kolay. Güldürmek daha zordur. İnsanlar ağlamak için her şeyi sebep gösterebilirler ama herkes, her şeye gülmez. O yüzden güldürmek çok zordur. Gerçek hayatta da soyadımın tersine gülen bir insan olmuşumdur.

* Dizide Burak Hoca'ya duyduğunuz bir aşk var...
Burak Bey'e olan aşk devam ediyor. Selena faktörü var şu anda... Onunla birlikteler. Ama Düşes, çok büyük bir aşk taşıdığından onları ayırmak için elinden gelen her şeyi yapacak. Selena'yı çekemiyor. Güçlü bir kadın olduğu için herkesi parmağında oynatacağını düşünüyor ama her seferinde yıkılan bir kadın.

HER ŞEYİ ATMASYON
* Almula gerçekten de bir 'düşes' mi?
İngiliz hayranı... Aslında onun düşes olup olmadığı bile belli değil. Çünkü kadının her şeyi atmasyon. Kendi dünyasında yaşayan, çok komik bir kadın...

* Sizin de farklı ülkelere ve kültürlere karşı bir merakınız var mıdır?
Diğer kültürlere çok fazla merakım var. Diğer ülkeleri gezmeyi, kültürlerini öğrenmeyi çok isterim. Ama ülkemi de çok seviyorum. Öncelikle bizim kendi güzelliklerimizi gezip öğrenmemiz lazım.
Haberin fotoğrafları