kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Asi İngiliz, yılın modacısı seçildi

DERLEYEN: BURCU ALDİNÇ
25.12.2008
19. İngiltere Moda Ödülleri geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. Moda dergilerinde editörlük yaptıktan sonra kendi markasını kurmaya karar veren İngiltere'nin 'asi ruhlu kızı' Luella Bartley, 'Yılın Moda Tasarımcısı' seçildi..
İngiltere'de 19 yıldır düzenlenen ve moda camiasının Oscar ödülleri olarak nitelendirilen Moda Tasarımı Ödülleri, geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. Swarovski sponsorluğunda düzenlenen ödül töreninde en büyük ilgiyi Yılın Moda Tasarımcısı seçilen Luella Bartley gördü. Ünlü top model Claudia Schiffer, aktris Emilia Fox, model Erin O'Connor, şarkıcı Sophie Ellis Bextor, Roisin Murphy ve Alex James, ödül törenine katılan ünlü isimlerden sadece birkaçıydı.
34 yaşındaki Luella Bartley moda sektörüne, dergilerde editörlük yaparak başlamış.
Önce The Evening Standart, ardından Dazed & Confused ve sonra da Vogue dergisinde moda çekimleri yapan Bartley, Londra'nın en ünlü moda okullarından biri olan Saint Martins'ten mezun. Ama onun kaderini değiştiren olay, arkadaşlarıyla bir gece dışarı çıktığında yaşandı. Bartley sokakta, ünlü markalar arasında yürüken, "Nenden benim markam yok?" diye düşünmeye başladı ve o gece kafasına bir marka yaratmayı koydu. İlhamı ise Londra sokakları ve asi görünümlü İngiliz kadınları oldu.
Moda dünyasının yükselen ismi olarak nitelendirilen Bartley, farklı parçaları bir arada kullanmasıyla ünlü.
Balon bir eteği asi motosiklet ceketiyle kombinlemekte ondan daha başarılısı yok. Bartley için 'öncü' terimini kullanmakta da sakınca yok. Çünkü o henüz kadınlar burun kıvırırken, moda çekimlerinde dar pantolonlara yer veriyordu.

ÇİZGİLİ KAZAKLAR
Farklı olmayı seven tasarımcı, çocukluk günlerini de unutmuyor. Arada bir çocukluk anılarını da koleksiyonlarına taşıdığını söyleyen Bartley'in bir diğer vazgeçilmez parçası ise çizgili kazaklar. Üstelik tasarımcı bu kazakları sadece günlük olarak giymiyor, gece kıyafeti olarak da değerlendiriyor.

KATE MOSS DA ONUN MÜ.TERİSİ
Sadece kıyafet değil, ayakkabı ve çanta konusunda da oldukça başarılı olan Bartley'in tasarımları Türkiye'de V2 K mağazalarında satılıyor. Ama onun müşterileri arasında Sadie Frost, Kate Moss ve Sharleen Spiteri gibi dünyaca ünlü isimler de var. Üç çocuk annesi olan ve fotoğrafçı sevgilisi Davis Sims ile birlikte Cornwall'da yaşayan Bartley'e moda dünyasının birçok ünlü tasarımcısı da destek veriyor.
Haberin fotoğrafları