kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bozcaada yılbaşında başka güzel

FİGEN YANIK
25.12.2008
Bozcaada, İngiliz gezi dergisi Conde Nast Traveller tarafından dünyanın en muhteşem dördüncü adası seçilince ve Sıcak filminin ana mekânı olunca, kışın da ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Yılbaşını adada geçirmek isteyenler için tur düzenlenirken adalılar da hazırlıklara başladı ..
Masmavi koyları, taş evleri, dar sokakları, üzüm bağları, şarapları, Ceneviz Kalesi'yle yıllarca keşfedilmeyi bekleyen Bozcaada, giderek yaz aylarının en gözde tatil yerleri arasına girmeyi başardı. 1980 öncesine kadar adaya ulaşımı sağlayan feribotlar haftada sadece bir iki kez çalışırken, daha sonra her güne çıkartıldı. Adaya ulaşım kolaylaşıp, feribot seferleri artmaya başladıkça da özellikle yaz aylarında yakın şehirlerden gelenler için hafta sonu için bile ideal kaçış yeri olmaya başladı. Ve son 10 yıl içinde de peş peşe yeni otel, pansiyon, lokanta ve kafeler açılarak canlılık arttı.
Bağlarına yapılan yatırımlarla unutulmaya başlayan şarapçılık yeniden canlandı. Özellikle adanın şarapçılıkta isim yapmış ailelerinin ikinci nesil gençleri de işin içine daha fazla girmeye başladı.
Bozcaada'nın önlenemeyen yükselişi, İngiliz gezi dergisi Conde Nast Traveller'ın da gözünden kaçmamış olmalı ki şimdi de Mykonos, Bali ve Bermuda'nın ardından dünyanın en muhteşem dördüncü adası seçildi.
Temmuz ve ağustos aylarında tatilci akınına uğrayan ada, okulların açıldığı eylül ayıyla birlikte adeta boşalıyor. Aslında adanın tadını çıkarmak için en güzel dönem de işte o zaman başlıyor. Çünkü sıcaklar bunaltmıyor, akşamları tatlı bir esinti başlıyor, gündüz bütün koylar size kalıyor, bağbozumunun da keyfine varılıyor.
Belki de en güzel çavuş üzümünü yemenin tadına doyulmuyor.
Kasım ayından itibaren ise ada, yavaş yavaş sadece adalılara kalıyor. Otel ve lokantaların pek çoğu kapansa da birkaç tanesi, kışın kafa dinlemek isteyen tatilciler için hazır bekliyor.
Yılbaşında ise adada ayrı bir keyif yaşanıyor... Lokantalarda eğlenceler düzenleniyor, koylarda ateşler yakılıp şaraplar içiliyor...
Üstelik bir de kar serpiştirmeye başlarsa, mutluluk artıyor.
Yeni yıla Bozcaada'da girenlerden dinlediklerimize bakılırsa da geriye unutulmayan anılar kalıyor... Adalılar, Gökçeada Meslek Yüksekokulu'nun Bozcaada yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerle birlikte merkezdeki ağaçları süsleyecek.
Ayrıca gençler, öğretim elemanlarıyla birlikte sokaklarda eğlence düzenleyecek.
Polente Kafe, Gümüş Otel'in Kafesi, Bozcaada Derneği, Çapraz Tatil Köyü'nde yılbaşı eğlenceleri düzenlenecek.
Boruzan, Yakamoz, Sahil ve Şehir Restoranları da açık...
Haberin fotoğrafları