kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu gece sahnede 71 yaşına girecek

ASLI ÖRNEK
30.12.2008
40 yıldır ünlü 'Samanyolu' parçasını söyleyen Berkant, bu gece hem yeni yıla hem de yeni yaşına girecek. Berkant Günay'daki yılbaşı sahnesinde "Bir şarkısın sen" diyecek..
Bugün Günay Resturant'ta çıkacak olan Berkant, aynı zamanda sahnede doğum gününü de kutlayacak. 68 yılında meşhur ettiği 'Samanyolu' parçasıyla anılmaya devam eden Berkant, 71 yaşına girecek. 15 senedir albüm yapmayan sanatçı, "Sponsor bulursam bir albüm yapmak isterim" diyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

CİDDİ OLMAK ÖNEMLİ!
* Yılbaşı gecesi aynı zamanda sizin doğum gününüz. Bugün sahne aldığınız Günay Restaurant'ta doğum gününüzü de kutlayacaksınız değil mi?
Evet. Geçen sene Peyzaj Restaurant'ta sahne aldım. Bu sene de Günay'dayım. Biz eğlence sektöründeyiz ve istendiği zaman sevenlerimizle birlikte olmalıyız. Ama normalde ben yılbaşlarını ailemle geçiririm.

* Siz 'Samanyolu' şarkısıyla özdeşleştiniz. Peki hayatınız boyunca kaç kez 'Samanyolu' parçasını söylemişsinizdir...
Valla 1968'den beri... Her gün söylediğimi hesap edin. Her gün söylerim ve söylemek de mecburiyetindeyim. Çünkü o herkesin şarkısı...

* Son albümünüz 1993 yılında çıkmış. Niye 15 senedir albüm yapmıyorsunuz?
Bizim dönemimizde çalışma tarzı daha farklıydı. Şimdi kişiler kendi bestelerini okuyorlar. Ben, tam bana hitap eden parça buldum. Bu kez de internetten indirmeler yüzünden CD satışı olmuyor. Bırakın kâr etmeyi artık masrafınızı bile karşılayamıyorsunuz. Bu tip girişimler için sponsor lazım. Ben de sponsor arıyorum.

* Elinizde parçalar var mı?
Var. Birçok besteci arkadaşımla görüştüm. Onlar eserlerini verecekler. Albümde Selami Şahin'in, Sezen Aksu'nun, Sezen Cumhur Önal ve benim parçalarım olacak. Ama ben bunu kendi imkanlarımla yapamam.

* Sponsorluk için talebiniz oldu mu?
Bu isteğimi duyan bazı kişilerle görüştüm ama ciddi olacaklarına inanmadım.

* Peki sizin sponsorluk için şartlarınız mı var?
Evet. Öncelikle ciddi olmalılar... Çünkü bu albüm 50 senenin birikimi olacak. Ben onu dinleyicilerime bıraktığım zaman düzgün bir şey bırakmak isterim. Arşivlik bir CD olmalı. Ciddi bir çalışmaya ciddi bir yatırım yapılmalı. Büyük şirketler, bankalar olabilir. Bu gelir için yapılan bir iş olmamalı.