kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Gereksiz panik var, zenginler kazandıklarını ortaya çıkartsın'

Levent ÇELİKAY - ANKARA
29.12.2008
İşadamı Erdal Acar, ekonomik krizden kurtuluş için zengin işadamlarını yatırım yapmaya davet etti. Acar, "Panik yapmayıp, kazandıklarını çıkartıp istihdam sağlasınlar" dedi..
Babası İsmet Acar'ın sahibi olduğu Acarlar Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Acar, krizle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastık altındaki paraları çıkartın" sözüne atıfta bulunarak, zenginlere "Kazandıklarınızı çıkartın" diye seslendi. Eşi Emel Acar'ın sahibi olduğu Home Store mağazalar zincirinin Ankara şubesinin açılışı için Ankara'da bulunan Acar, Amerika'dan tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğini ancak gereksiz bir panik yaşandığını söyledi.

'KRİZİN REÇETESİ YATIRIM'
Acar, ekonomik krizden çıkışın reçetesinin yatırım yapmak olduğunu söyleyerek, "Kriz ortamında zengin işadamlarının ellerini ceplerine ve vicdanlarına koymaları gerekir. Daha önce kazandıklarını çıkartıp yatırım yapsınlar ve istihdam sağlasınlar" diye konuştu. Acarlar Holding olarak 5 bin 100 çalışanları olduğunu belirten Acar, krizde kimseyi işten çıkartmadıklarını, aksine Home Store gibi 18 şubesi bulunan yeni bir işletmeyi grup bünyesine katarak personel sayılarını artırdıklarını söyledi. Acar, Dubai, İsviçre ve Amsterdam'da da şubeleri bulunan Home Store'u Türkiye geneline yaymayı düşündüklerini ve bugüne dek kazandıklarını harcayarak şube sayılarını artıracaklarını da sözlerine ekledi.