kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt

Yapı Kredi Bankası 2009'da bin şube hedefini öteliyor

28.12.2008
2009'un bankacılık sektörü açısından zor bir yıl olacağını vurgulayan Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, bin şubeye ulaşma hedeflerini ileri bir tarihe alacaklarını söyledi..
Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 2009'un, bankacılık sektörü açısından zor bir yıl olacağını vurgulayarak "2009 hesaplarımızı son 4-5 yıla göre büyümenin daha düşük olacağı, faizlerin bir miktar daha düşebileceği ama yüksek seviyesini koruyacağı, reel aktivitenin zayıf olacağı bir yılı öngörecek şekilde yaptık'' dedi. Büyümenin yavaşlaması, kurda geçmişe göre daha fazla dalgalanma ve dengelerde bir miktar bozulmanın olmasının sektördeki aktif kalitesinde bir miktar kötüleşmeye yol açacağının açık olarak gözüktüğünü belirten Bayazıt, 2009 yılı hedeflerini bir miktar revize ettiklerini bildirdi.

2008 HEDEFLERİ TAMAM
Bayazıt, Yapı Kredi'nin, 2008 hedeflerini büyük ölçüde tutturduğunu, yılın başında 160 olan şube açılış hedefini 168 şubeyle aştıklarını ve 2008'de Türkiye'de "en fazla'' şube açan banka olduklarını belirtti. Yıl ortasında orta vadeli bir vizyon ile hazırladıkları 3 yıllık plan çerçevesinde 2009 hedeflerini bir miktar revize ettiklerini belirten Bayazıt "2009, genelde bankacılık sektörü için zor bir yıl olacak. Birtakım tedbirler almak gerekiyor. Gelirler tarafındaki artışla ilgili beklentilerimiz biraz daha olumsuz. Gider yönetimi daha fazla öne çıkacak. Masraf yaparken veya yatırım aşamasında 2-3 kere dikkatli düşüneceğiz'' diye konuştu. Önümüzdeki yıla ilişkin şube açılış planlarını gözden geçirdiklerini ifade eden Tayfun Bayazıt, "2009'un ocak ve şubat aylarında 17 tane daha şube açmayı öngörüyoruz. Sonrası için süreci biraz daha dinamik planlayacağız. 2009 sonunda 1000 şubeye ulaşma hedefimizi de daha ileri bir tarihe öteleyeceğiz'' dedi. Bayazıt "Yapı Kredi'de işten çıkarma söz konusu değil" dedi.