kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Elma tatlısı

Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve döğülmüş fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 3 adet elma
* Yarım limon suyu
* 1 çay bardağı su
* 1 adet çubuk tarçınSüslemek için:
* Krem şanti
* 2 kaşığı döğülmüş şamfıstığı

* * *
Milföyde kuzu pirzola
Pirzolaları hiç döğmeden yapışmaz yüzeyli bir tavada 1- 2 dakika hafifçe kızartın. Başka bir kabın içinde salça, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Hafifçe kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını düz bir zemine tek tek serin. Pirzolaları milföylere sarın. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet kuzu pirzola
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
* 6 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta sarısı
* Tuzl Karabiber