kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Paskalya çöreği

Unu bir kabın içine eleyip, ortasını açın. Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice yoğurun ve 2 dakika bekleyin. Üzerine 2 adet yumurtayı, margarini, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan suyu ve tuzu koyup hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp, ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru 3 parçaya bölün. Bu parçaları kenardan ince, ortası kalın çubuklar haline getirin. Sonra 3 çubuğun uçlarını birleştirip, diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış tepsiye alıp, 10 dakika daha dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 30 dakika pişirin.

Malzemeler 8 Kişilik
*
Yarım kg. un
* 1 kahve fincanı toz maya
* 1 çay bardağı ılık su
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı margarin
* Yarım su bardağındanbiraz fazla pudra şekeri
* 1 çay kaşığı mahlep
* Bir tutam tuz

* * *
Patates çilesi
Patatesleri haşlayın. Bu arada tereyağını bir tencerede eritip, üzerine un ilave edin. 2 dakika boyunca un pembeleşene kadar kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte kalın bir hamur elde edene dek pişirip, soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp, soğuk hamura ilave edin. Patateslerin kabuklarını soyup püre haline getirin ve hamura ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip, patatesli hamuru iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, toplar hazırlayın. Topları, tepsiye yaydığınız ufalanmış tel şehriyelere bulayın. Derin bir tencerede yağı kızdırıp, içine topları atın. Altın sarısı rengini alana dek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 5 adet patates
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 4 çorba kaşığı un
* Yarım su bardağı su
* 2 adet yumurta
* 100 gr. rendelenmişkaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
* 1 su bardağı ufalanmıştel şehriye