kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
DENİZ BÖLÜKBAŞI (Eski diplomat / MHP Ankara Milletvekili )

Tepkiyi hak etmediklerini mi söylüyorsunuz yani?

20.12.2008
Özür dilemiyorum çünkü... ..
- MHP neden bu kadar tepkili bu kampanyaya?
- Tepkinin sert olduğunu ve bunu hak etmediklerini mi söylüyorsunuz yani? - Neden, söyler misiniz? - Aydın dediğimiz aydınlanma özürlüler Ermeni iddialarının sözcülüğünü yapmaktadır. Hiçbir tarihi, hukuki ve siyasi temeli olmayan suçlamalarla Türkiye'nin tarihini mahvetmeye çalışmaktadırlar. Türk milletini, en ağır insanlık suçu olan soykırım suçunu işlemiş gibi göstererek mahkûm etmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'nin tarihinde utanılacak, özür dilenecek bir olay yoktur! Sert çıkmamızın nedeni budur.

- Siyasi ve tarihsel tartışmaları bir kenara bırakırsak, bunu vicdani bir kampanya olduğunu düşünmüyor musunuz?
- Bir tespit yapılıyor 1915 olaylarıyla ilgili, bir suç olduğu belirleniyor, suçlu belirleniyor ve özür dileniyor. Neyin vicdanisi bu? Özür dileyecek olan varsa, Osmanlı coğrafyasında büyük vahşetler yapan Ermenilerdir! Özür dileyecek varsa, Türk diplomatlarını katleden Ermeni terör örgütleridir! Özür dileyecek olan varsa Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenilerdir!

- Bu toplumdaki Ermenilerle birlikte yaşama kültürü adına da red mi ediyorsunuz?
- Türk milletini, Türk tarihini haksız bir suçlamayla mahkûm etmeye çalışıyorlar. Evet tabii reddedeceğim, söylediklerim o anlama gelmiyor mu? - Milliyet yazarı Semih İdiz de kampanyaya imza vermediğini, özür dilemeyeceğini söyledi ama 'Türkiye'nin Ogün Samast'lardan ibaret bir millet olmadığını ortaya koymak için' ifadesini kullandı.
Bunun da bir anlamı yok mu?
- Efendim, bu kampanya 1915 olaylarıyla ilgili değil mi? Ne alakası var bahsedilen isimlerin, Hrant Dink'in bununla? - Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra bu kampanya fikri ortaya çıkmış...
- Hangi bahaneyle, hangi vesileyle olursa olsun bu hayasız, mesnetsiz bir kampanyadır, haksız bir kampanyadır.

- Siz imzalayanları 'vatan haini' olarak mı kabul ediyorsunuz peki?
- Ben söyleyeceğimi söyledim, bundan ne çıkarırsanız size kalmış bir iştir.

- İmza atanların sayısı şaşırttı mı?
- Bugün (cuma) gazetelerde vardı; Ermenilerin katlettiği Paris büyükelçimiz İsmail Erez bile kampanyada imza sahibi olarak görüldü! Sanal ortamda imza toplamak yerine meydanlara insinler, sokaklara çıksınlar, Ermeni katliamlarının yaşandığı bölgeye gitsinler; Erzurum'a, Bitlis'e, Ağrı'ya, Iğdır'a...

- Gül ve Erdoğan'ın bu konuda farklı düşünmelerini normal buluyor musunuz?
- Sayın Cumhurbaşkanı 'serbest bir tartışma ortamı' diyor, kendi değerlendirmesidir. Fakat ben Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yorum yapmasını öneririm; yurtdışında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sonra Dışişleri muhattap olunan kurumdur.