kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Fenerbahçe-Sosyal Güvenlik Kurulu maçında da yabancı oyuncular ön plandaydı.

Filede 'Birleşmiş Milletler'

CENGİZ TOKGÖZ
20.12.2008
Türkiye'de voleybol ligleri Birleşmiş Milletler gibi. Bayanlarda 36, erkeklerde de 35 yabancı voleybolcu forma giyiyor ve bunlar 24 ayrı ülkeden..
Türkiye voleybol liginde tam 24 ülkeden voleybolcu var. Aroma Erkek ve Bayan Voleybol liglerinde 71 yabancı fileye yükseliyor. Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Erdal Karamercan, Lucien Arkas ve Aziz Yıldırım gibi iş dünyasının ünlü isimleri de yabancıları izlemek için salonlarda.
Türkiye'de voleybol liglerinde bayanlarda 36, erkeklerde de 35 yabancı voleybolcu forma giyiyor. 8 yabancı teknik adam da takımlarının başında şampiyonluk için kafa patlatıyor.
İkinci ligde de bir erkek, 11 bayan yabancı var.
Çin'de yapılan son Olimpiyatlar'da forma giyen ünlüler de bu sezon Türkiye liglerine renk katıyor.
Olimpiyat şampiyonu Amerika'dan Salmon Riley Ziraat Bankası'nda, Billings Fenerbahçe'de, Touzinsky İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde oynuyor.
Voleybol Federasyonu da gelen yabancılardan memnun. Çünkü federasyon bu işten hayli para kazanıyor. Federasyon, ilk yabancı için 4 bin dolar, ikincisi için 5 bin dolar, üçüncü için 10 bin dolar ve dördüncü için de 25 bin dolar lisans ücreti alıyor.
İkinci ligledikilerden de 2500'er dolar. Voleybol federasyonunun bu yoldan sağladığı kazanç tahmini 3 milyon dolar.
Halkbank'ta Bulgar Milli Takımı yıldızı Milushev, Fenerbahçe'de Sırp Grbiç, Türk Telekom'un dünyaca ünlü iki ası Aguera ile Mammadova en pahalı oyuncular. Türkiye'de en ucuz yabancılar Ereğli Belediyesi'ne gelen ülkemizdeki ilk Taylandlılar.
Antrenör Ata Onar, Malika Kanthong, Pleumjit Thinkaow ve Wilavan Apınyapong'ın toplam maliyetinin 125 bin dolar olduğunu söylüyor.
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) önümüzdeki sezon uygulamaya koyacağı "2 yabancı" kuralı ile ülkeleri hayli zorlayacak. Bu kural delinmediği sürece Voleybol liglerinde kaliteyi sağlamak için altyapıya yönelme ve sporcu yetiştirme tekrar esas olacak.
Haberin fotoğrafları