kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yunanistan'da olaylar sürüyor

(A.A)
Giriş Saati : 10.12.2008 21:10
Güncelleme : 10.12.2008 22:55
Yeni Haber
Yunanistan'da geçen cumartesi günü 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan olayların şiddetini azaltmakla birlikte devam ettiği bildirildi.

Atina Teknik Üniversitesi ve Selanik Aristo Üniversitesi çevresinde kendilerini anarşist ve iktidar karşıtı olarak tanımlayan, maske ve motosiklet kaskı ile yüzlerini gizleyen gruplarla polis arasında çatışmalar çıktığı belirtildi.

Taş, sopa ve molotofkokteyllerle polise saldıran gruplara güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gazla karşılık verdikleri ve saldırgan grupların üniversite dokunulmazlığı nedeniyle polisin giremediği kampüslere kaçtıkları kaydedildi. Selanik Felsefe Fakültesi'nin büyük maddi hasar gördüğü ve arşivinin de yakıldığı bildirildi.

Bu arada Grigoropulos'un öldürülmesi olayına karışan, kimlikleri açıklanmayan 2 polisin bugün Atina Savcılığı'na ifade verdikleri açıklandı.

Yunan televizyonları, Grigoropulos'un ölümüne yol açan 37 yaşındaki polisin ifadesinde ''Özür dilemek gereğini bile duymadığını'' ve suçsuz olduğunu iddia ettiğini duyurdular.

Televizyonların haberine göre polis memuru ifadesinde şunları söyledi:

''Geçen cumartesi günü saat 21.00'e doğru Eksarhia semtinde devriye gezerken aracımıza 30 kişiden oluşan bir grup taş, sopa ve şişelerle saldırdı ve bize küfür ettiler. Saldırının ardından olay yerinden ayrıldık. Aracımızı biraz ileriye park ettikten sonra yakında bulunan çevik kuvvet ekiplerine haber vermek üzere geriye döndük. Yeniden saldırıya uğradık. Arkamızı dönüp kaçmaya çalıştık. Bu arada yanımdaki arkadaşım bir ses bombası attı. Ben de tam olarak hatırlamıyorum ama 2 veya 3 el havaya uyarı atışı yaptım.''

Televizyon kanallarına telefonla bağlanan ve görgü tanığı olduklarını öne süren bazı şahıslar ise polisin ifadesinin gerçeği yansıtmadığını, polis memurunun uyarı ateşi açmadığını doğrudan gençleri hedef aldığını iddia ettiler.

Polislerin avukatı Aleksis Kuyas, adli tıp ve balistik incelemenin polisin havaya ateş açtığını ve seken merminin Grigoropulos'un ölümüne yol açtığını ortaya koyduğunu öne sürmüştü.

Adli tıp ve balistik incelemenin bir kaç gün içinde tamamlanarak resmen açıklanması bekleniyor.