kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havaalanında grev kargaşası

Giriş Saati : 10.12.2008 12:23
Güncelleme : 10.12.2008 22:55
Yeni Haber
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki uluslararası Ferihegy havaalanındaki grev, büyük kargaşaya neden oldu.

Havaalanı Çalışanları ve Hizmet Sendikası ile Havayolları Dernek Sendikası ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında, Budapeşte Havaalanı AŞ ile uzun zamandır sürdürülen görüşmelerin sonuç vermediğini, bu nedenle greve gidildiğini, grevin ne kadar süreceğine henüz karar verilmediğini bildirdi.

Budapeşte Airport AŞ. sözcüsü Domokos Szollar ise bu sabah saat 07.00 itibariyle havaalanı çalışanlarının işbaşı yapmadığını, bu nedenle yolcuların güvenlik aramalarının yapılamadığını söyledi.

Ferihegy Havaalanı'ndan bugün uçuşları olan yolcuların ilgili havayolu şirketini arayarak, uçuş hakkında bilgi alması gerektiğini kaydeden Szollar, sendika yöneticilerinin grevin ne kadar süreceğine karar vermediğini, bu nedenle alandaki belirsizliğin sürdüğünü ifade etti.

Budapeşte Ferihegy 1 ve 2 nolu havaalanlarının yer hizmetlerini sunan 750 çalışanı bulunan Çelebi şirketinin Macaristan Genel Müdürü Atilla Korkmazoğlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, seferlerin durduğunu, grevin süresi belli olmadığı için büyük kargaşa yaşandığını anlattı.

Havalimanı yetkililerinin saat 12.00'daki mesai değişimini beklediğini belirten Korkmazoğlu, çalışanların öğlen de işe başlamaması halinde bugünkü tüm seferlerin iptal edilebileceğini, bu durumdan THY'nin saat 12.45'teki İstanbul-Budapeşte seferinin de etkileneceğini bildirdi.

Korkmazoğlu, grevin şirketlerini ise etkilemediğini, Çelebi'nin tüm çalışanlarının işinin başında olduğunu söyledi.