kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Onur Şenay, Tiyatro Şenay’ın henüz kurulu bir mekanı olmamasını normal karşılıyor. "Biz homeless (evsiz) bir tiyatroyuz" diyen Şenay, oyunlarını dolu salonlara oynadıklarını söylüyor. Onur Şenay, Tiyatro Şenay’ın henüz kurulu bir mekan

Ben ekonomik krize çok iyi geldim!

ASLI ÖRNEK
09.12.2008
Deniz Akkaya'yla 'Sadece Arkadaşız' isimli tiyatro oyununda oynayan Tiyatro Şenay'ın sahibi Onur Şenay: Ekonomik krize iyi geldim. Çünkü bizi izlemeye gelen seyircinin kafasını dağıtıyor, krizi unutturuyorum..
Şu an 34 yaşında... Herkes onu Ali Poyrazoğlu ile oynadığı tiyatro oyunlarından tanıyordu ki, geçtiğimiz sene kendi tiyatrosunu kurdu. 11 yaşında rockçı olmak için evden kaçan, 16 yaşında oyunculukla tanışan Onur Şenay, şimdi Tiyatro Şenay sayesinde kendi kanatlarıyla uçuyor. Bir TV kanalı için sit-com hazırlıkları yapan, yeni tiyatro oyunu için de çalışmalara başlayan Onur Şenay'la tiyatroyu ve yeni projelerini konuştuk.

DENİZ AKKAYA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

EVSİZ BİR TİYATROYUZ!
* Sizi yetiştiren Ali Poyrazoğlu ile tanıştığınızda kaç yaşındaydınız? 16 yaşındaydım. 92 yılından beri tiyatrodan ekmek yiyorum. Bunca zamandan sonra benim de söz söyleme hakkım olabileceğini düşündüm ve Tiyatro Şenay'ı kurdum. O dönem, "Yapamazsın!" diyenler oldu. Şimdi "İyi ki bizi dinlemedin de yaptın!" diyorlar.

* Tiyatro Şenay nerede peki?
Tiyatro Şenay'ın belirli bir yeri yok! Biraz 'homeless' (evsiz) bir tiyatro... Kendi salonumuz olmadığı için her yerde oynayan bir yapımız var. Bu da bizim avantajımız oldu. Çünkü İstanbul sürekli genişlediği için insanları bir yere çekme beklentisi giderek zorlaştı. Ben insanların ayağına gidip oynuyorum. Kadıköy Halk Eğitim'de, Yayla Sanat Merkezi'nde, Ataköy Yunus Emre'de oyunlar sahneledim.

* Gösterilerin mekanı sürekli değiştiği için size kumpanya diyebilir miyiz? Tiyatro Şenay ne zaman kurulu bir mekana geçer?
Tabii ki, bize şu anda kumpanya denebilir. Başımızı sokacak bir tiyatromuzun olmasını elbette biz de istiyoruz. İnşallah olacak. Ama bence sekiz ay içinde geldiğimiz nokta çok iyi. İyi bir popülarite yakaladık.

* Peki patronluğu kıvırdığınıza inanıyor musunuz?
Kıvırdım kıvırdım. Boş salona oynamamamız bunun kanıtı. Bu kadar medyatik bir ortamda iyi bir izleyici yakalayabildiysem demek ki doğru yoldayım.

YENİ OYUN ŞUBATTA!
* Tiyatrolarda ekonomik kriz yaşanıyor. Siz de krizden etkilendiniz mi?
Hayır etkilenmedim. Aksine bu krize çok iyi geldiğimi düşünüyorum. Bizi izlemeye gelip, kafasını dağıtmak isteyen seyirciye krizi unutturuyorum. İki saatliğine de olsa izleyiciyi gerçek dünyadan çekip, çıkarmayı başarıyorum. Az buz bir şey değil, 650 kişilik salonda oynuyorum. Böyle şeyleri yakalayabilmek, insanları ciddiye aldığını gösterebilmek önemli bir şey. Eğer ben becerebiliyorsam, başka arkadaşlarımın da becerebileceğini düşünüyorum.

* 'Sadece Arkadaşız' adlı oyununuz yeni sezonda da devam edecek. Bir de yeni oyun sahnelemeye hazırlanıyorsunuz. Bu yeni oyundan bahseder misiniz?
Şubat ayı gibi izleyiciyle buluşacak. Şu an içeriğini pek söylemek istemesek de, keyifli bir kabare geliyor. Konusu, görmemek üzerine... Bu sadece gözün görmemesiyle alakalı değil, beynin de hiç görmediği durumlar var. Bunlar üzerine bir kabare hazırlıyoruz. Varyeteli, güldürülü bir iş olacak.
Haberin fotoğrafları