kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

AK Partili ve CHP'li gençler meydanlara indi

Yerel seçim yarışı, siyasi partileri bir hayli hareketlendirdi. Bu hareketlenmeden, 12 Eylül rejimiyle kitle partileriyle bağları kopan gençler de payına düşeni aldı. Özellikle, son yıllarda AK Parti'nin son 6 ayda da CHP'nin gençlik kollarında ciddi bir kıpırdanma var.
Onların şu yerel seçim sürecinde neler yaptığını dikkatle izliyorum. İki kesim de sıcak siyasetin içinde aktif olarak yer alıyor.
Geçen hafta sonu AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Beşiktaş Meydanı'nda "Burslarımızdan elini çek!" diyerek CHP'yi protesto eylemine imza atarken, neredeyse aynı saatlerde CHP İstanbul Gençlik Kolları da "CHP'li gençler Deniz Feneri'ni unutmuyor, unutturmuyor..." sloganıyla Bakırköy Meydanı'ndaydı.
AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı, şöyle diyordu:
"Tek ümidini evden gelecek kısıtlı parayla, belediyeden alacağı bursa bağlayan on binlerce öğrenci arkadaşımız nasıl geçinecek? CHP'lilerin bunları düşünmeden sırf muhalefet için gençlerimizi yakması çok acı. Eminim üniversite gençliği aldıkları üç kuruşu siyasi rant diye hesaplayan zihniyetten sandıkta hesap soracaktır."
Deniz Feneri'ne karşı "Boyalı Eylem" yapan CHP'li gençler adına konuşan İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre de seçmene çağrı yapıyor ve şöyle diyordu: "Deniz Feneri yolsuzluğunun unutulmaması için eylemlerimizi sürdüreceğiz. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları kaldıracağız diye iktidar olanlar, şimdi onlarca yolsuzluğa bulaştı. Halkımız bunların hesabını sandıkta soracak ve iktidarı değiştirecektir."
Gençlerin siyaseti renklendireceği ve hareketlilik getireceği çok açık. Ama bakalım yeni oy kullanacak milyonlarca genci etkileyebilecekler mi?
Kurban Bayramınızı kutluyor, sevgiler sunuyorum.