kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal'ın çarşafı? - Siyaset üstüyüm

04.12.2008
* Siyasi hayat sürprizlerle dolu Türkiye'de! AKP milliyetçilere, CHP çarşaflılara, MHP Aleviler'e yakınlaşıyor. Tüm bunlar sizin için sürpriz mi?
- Sürpriz görmüyorum. Bir siyasetçi kendi davasını bir neticeye götürürken başarı arar. Asıl olan başarı da sandıktaki başarıdır! Sandıktaki başarı için Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının yasaklamadığı ve genel kabul bakımından itirazlar bulunmayan birtakım sorunları zaman zaman siyasetçiler şu veya bu şekilde kullanırlar. Mesela seçim zamanlarında birtakım yenilikler bulmaya çalışırlar...

* Bu 'yeni' açılımları böyle mi değerlendiriyorsunuz?
- Evet, ben öyle görüyorum.

* CHP'nin çarşaf açılımını destekleyen de oldu, eleştiren de. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Bakın, insanlar bu çeşit meselelerde bölünüyorlar. Bir kısmı diyor ki; 'bunun kimseyi inciten bir tarafı yok çünkü zaten aynı durumdan başkaları yararlanıyor.' Bir kısmı ise; 'sistemin ortaya koyduğu kurallara veya Türkiye Cumhuriyeti'nin özelliklerinde olan modernitenin kabul etmediği birtakım şeylere prim veriyorsunuz' diyor. Hepsini diyorlar, ben o tartışmaya girmem, çünkü bunlar çok taze siyasi tartışmalar, zaman içerisinde oturur.

* Bu değişimler seçime, sandığa yansır mı?
- Olaya bağlı. Bazıları yansır, bazıları yansımaz. Kısa zaman var seçime, sandığa ne kadar yansıyacağını hep birlikte göreceğiz.

* Baykal'ın çarşaflılara rozet takması çok eleştirildi. Sizin içinize sindi mi?
- Ben siyaset üstüyüm!