kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Festivalin açılışında sahne alan Teoman'a usta sanatçı Müslüm Gürses de eşlik etti.

Müslüm Baba İpek Yolu'nu açtı

30.11.2008
3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan açılış töreni ile başladı. Müslüm Gürses ve Teoman'ın verdiği konserle başlayan festivale, sinema dünyasının ünlü oyuncu ve yönetmenleri katıldı..
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan görkemli gala ile başladı. Sinema sanatına katkı sağlamak amacıyla dünyaca ünlü yapımları Bursalı sinemaseverlerle buluşturacak olan festivalin açılış törenine, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Usta oyuncular Ebru Cündübeyoğlu ve Korhan Abay'ın sunduğu gecede, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev, 'Elveda Gülsarı' filminin yönetmeni Ardak Amirkulov ve Cengiz Aytmatov'un kardeşi Roza Aytmatov da hazır bulundu. Sanat dünyasının ünlü isimleri İzzet Günay, Yusuf Sezgin, Hülya Koçyiğit, Osman Sınav, Tuncel Kurtiz, Atilla Dorsay, Cahit Berkay, Meltem Cumbul, Burak Hakkı ve Gael Garcia Bernal gibi ünlü simalar, tören alanına kırmızı halıdan geçerek geldi.

50 ülkeden 116 film getirildi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nin başarısının her yıl arttığını ifade ederek şunları söyledi: "Bu yıl 50 ülkeden 116 sinema filmini kentimize getirdik. Festivalimiz yüküne yük katarak yoluna devam ediyor." Gecenin yıldızı Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, 30. doğum gününü sahnede alkışlar eşliğinde kutladı. Sinema emekçilerini ve seyircilerini biraraya getiren açılış töreninde, Türk Sineması'nın ustaları Sezer Sezin ile Muhterem Nur'a 'Onur Ödülü'; Yeşilçam'ın yardımcı oyuncuları Sırrı Elitaş ile Süheyl Eğriboz'a da 'Emek Ödülü' verildi. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın Orhan Şallıel şefliğinde bir konser verdiği gecede, ünlü rockçı Teoman ve usta sanatçı Müslüm Gürses unutulmaz bir düete imza attı.
Haberin fotoğrafları