kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kayıp Prenses ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik

HAYATİ GÖK
30.11.2008
Fantastik drama türüyle Türkiye'de bir ilk olan 'Kayıp Prenses' dizisinin Arun'u Cüneyt Mete: Böyle bir dizi ilk defa yapılıyor. İlkler her zaman ilgi çekmiştir. O anlamda çok şanslıyız. Demek ki 'Bu ülkede böyle işler de yapılabiliyormuş'..
atv'nin fantastik drama türündeki dizisi 'Kayıp Prenses'te Güneş Ülkesi'nin komutanı Arun'u, tecrübeli oyuncu Cüneyt Mete canlandırıyor. Fazla göz önünde olmayı sevmediğini belirten tiyatro kökenli oyuncu Mete, Adana ve Ankara Devlet Tiyatroları'nda çalıştıktan sonra 'Kurtlar Vadisi', 'Köprü' gibi dizilerde ve Zincirbozan filminde rol aldı. Evli ve iki çocuk babası olan oyuncu 'Kayıp Prenses'in Türkiye'de bir ilki başardığını belirtiyor.

* Tiyatrodan dizi oyunculuğuna geçiş nasıl oldu?
Ankara'da yaşadığım için dizi işlerini çok fazla kovalayamıyorum. Teklif geldi. İlk başlarda ben de şaşırdım. Çünkü İstanbul'a gidip gelmeler olacağı için başka şehirde yaşayan oyuncuları pek tercih etmiyorlar.

* Tiyatro ve dizi oyunculuğu farklı mı?
İkisi de oyunculuk olmasına rağmen birbirinden çok farklı. Tiyatroda en arkada oturan izleyicinin sizi görmesi için çok büyük hareketlerle oynamak zorundasınız. Dizi oyunculuğuna geçişte buna alışmak biraz zor oldu.

* 'Kayıp Prenses'in çekimleri nasıl gidiyor?
Ben çok memnunum. Amerika'da diziler, oyuncular birbirine alışsın, ilk bölüm daha sıcak daha etkileyici olabilsin diye beşinci bölümden geriye doğru çekilmeye başlanıyor. Çok güzel bir mantığı var ama bunun Türkiye'de yapılabilmesi biraz zor.

İYİ BİR ŞEYE İMZA ATTIK
* 'Kayıp Prenses'i diğer çocuk dizilerinden ayıran nedir sizce?
Vallahi, izleyici olsam benim de ilgimi çekerdi. Çünkü böyle bir şey ilk defa yapılıyor. İlkler her zaman dikkat çeker. Türk halkının ilkleri kabul etmesi kolay değildir aslında. Kabullendiği zaman da o ilkler her zaman kazanıyor. O anlamda çok şanslı bir iş olduğunu düşünüyorum. Umarım böyle bir şeye öncülük de yapmış oluruz. 'Türkiye'de böyle işler de yapılabiliyormuymuş?' diye bir yazı okumuştum. İyi bir şeye imza attık demek ki.

* Arun neden bu kadar kötü?
Arun kötü değil aslında. Biz hala bunu tartışıyoruz. Periler aleminin koruyucusu... Bu saate kadar kimseye kötülüğü dokunmamış... Kötü gibi görünmesinin tek sebebi var: Hastalık derecesine varan sevgisi. Daha doğrusu o has talık, egolarının çok yüksek olmasından kaynaklı. Belki aşkından daha ağır basan bir durum daha var: Reddedilme duygusu... Bu, onun katlanabileceği bir şey değil. Bu zamana kadar 'hayır' lafını duymamış bir komutanın kraliçeden 'hayır' cevabını alması Arun'u bu hale getiriyor.

* Gerçek hayatta böyle bir olay başınıza geldi mi hiç?
Yok... Tabii aşk anlamında geldi de, hastalık boyutunda olmadı. Reddedilmek kötü bir şey. Hele ki bir erkek için çok zor bir durum.

ADRENALİN TUTKUNUYUM

* Özel uğraşlarınız var mı?
Adrenaline baylılıyorum. Motokros tarzında dağcılık yapıyorum. Lisansım var ama yarışma durumundan hoşlanmadığım için yarışlara katılmıyorum. Hayatım motor desem yalan olmaz. Ben de sokaktaki kuryeler gibiyim. Yaz, kış, yağmur, çamur motora demeden binebilirim.

* Ankara'da yaşayıp burada oyunculuk yapmak zor olmuyor mu?
Ailem Ankara'da yaşıyor. İkizlerim var, git gel zor oluyor. Özlem de var tabii... Çocuklarım çok babacılar. Onlar için de benim için de ayrı kalmak kolay değil. Ama neticede onlar için yapıyorum bu işi...
Haberin fotoğrafları