kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ali Özgentürk, yeni filminde gençleri ve kadınları çok etkilediğine inandığı toplumsal baskıya dikkat çekiyor.

Ali Özgentürk filminde kadınları anlatıyor

GÜNAYDIN
27.11.2008
Başrollerde Ayça İnci, Ayşe Kökçü gibi isimlerin rol aldığı, Ali Özgentürk'ün yeni filmi 'Yengeç Oyunu'nun çekimleri bitti. Özgentürk'ün 'Kadınların dünyasını anlattım' dediği filmin kurgu ve ses çalışmaları devam ediyor..
Ünlü yönetmen Ali Özgentürk, son filmi 'Yengeç Oyunu'nun çekimlerini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Plato olarak kendisine Eskişehir'i ve Anadolu Üniversitesi'ni seçen Özgentürk, çekimlerde çoğunlukla Eskişehirli oyunculardan yararlandı.

Hüzünlendiriyor
Özgentürk, yeni filminde üniversite öğrencilerini ve Eskişehirli tiyatrocuları kullandı. Başlıca rollerde Ayça İnci, Ayşe Kökçü, Özcan Varaylı, Ensar Kılıç, Devrim Özder Akın, Burcu Tutkunoruç ve Pelin Acar yer alıyor. Film; genç bir kadının yaşadığı trajedinin ardından küçük kızıyla birlikte doğup, büyüdüğü baba ocağına dönüşünü konu alıyor. İki kız kardeşi, annesi ve küçük kızı ile birlikte genç bir kadının kâh güldüren, kâh hüzünlendiren hayat mücadelesini anlatan film için usta yönetmen, "Bu filmde hep kadınlar güçlüydü. Onlar beni sürükleyip götürdü" diyor. Özgentürk'ün konusunu "Kadınların dünyasını anlattım" sözleriyle özetlediği filmde gençleri ve kadınları 'bir yengeç kıskacı' gibi kavrayan toplumsal baskı işleniyor. Ali Özgentürk'ün 'sahtekarlıkla sahiciliğin çatıştığı duygusal bir eğlence' olarak nitelendirdiği 'Yengeç Oyunu'nun kurgu ve ses çalışmaları ise devam ediyor.
Haberin fotoğrafları