kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Eski albümü yeniden çıkarmak kandırmaca değil!

ASLI ÖRNEK / GÜNAYDIN
23.11.2008
Öykü-Berk ilk albümleri 'Kısmet'i ufak bir yenilikle tekrar piyasaya sürdü. İkili: Albüm piyasada yoktu. Yaptığımız işe sahip çıkmak istedik. Bu kandırma olarak algılanmasın! Yakında yeni şarkılarla bir albüm çıkaracağız..
Yollarına Pasaj Müzik ile devam etme kararı alan Öykü-Berk Kardeşler, 'Aman Geze Geze' isimli şarkıyı da ekleyerek 'Kısmet' isimli albümlerini yeniden piyasaya çıkardı. 11 şarkıdan oluşan albümle ilgili konuşmak için Öykü ve Berk'le biraraya geldiğimizde ortaya 'birbirini yiyen'değil, birbiriyle çok iyi anlaşan iki kardeş çıktı. Öyle ki; fotoğraf çekimleri sırasında Öykü, Berk'e makyaj yaptı. Röportaj sırasında da Berk, Öykü'nün sözleri yanlış anlaşılmasın diye sık sık araya girip kardeşini korudu. İşte iki kardeşin anlattıkları:

'KISMET' YOK SATTI
* Sizden herkes yeni bir albüm bekliyordu. Ama siz aynı albümü revize edip çıkardınız. Neden?
Berk:
Biz, yapım şirketimize bağlı hareket ediyorduk. Ancak onlarla bağımız koptu. Albümümüz piyasada tükendi. Başka kopya da basılmadı. Yani Öykü ve Berk albümünü istediğinizde bulamıyordunuz. Bu sırada Pasaj Müzik'le anlaştık. Ama 'Kısmet' de piyasada olmalıydı. Biz de 'Aman Geze Geze' şarkısını da içine ekleyip, tekrar çıkarmaya karar verdik,
Öykü: Bu albümümüze sahip çıkmak istedik. Çünkü sadece tüketime yönelik 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' single'ı yapmadık. Yakın zamanda yeni şarkılarla da albüm çıkaracağız. Bu kandırma olarak algılanmasın!

* 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' şarkısıyla tanındınız. Ama albümde başka şarkılar da var. Bu bir haksızlık değil mi?
Berk:
Aslında bizim klibini ilk çekmek istediğimiz şarkı; 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' değildi. Biz o albümdeki tüm parçaları aynı şekilde kayıt ettik. Bir tanesini de kamuoyu yoklaması açısından internete koyalım dedik. O da 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' oldu. İnsanlar nasıl bir müzik yaptığımızı anlasınlar istedik. Yoksa 'Bir plak şirketi arıyoruz, bize albüm yapılsın' diye koymadık. Çünkü 'İnternetten ünlü olan grup' gibi bir şeyle gelindi bize.

* Birbirinizden bağımsız işler de yapacak mısınız?
Berk:
Tabii ki. Akademik anlamda birbirimizden bağımsız olarak yol aldık. Öykü, İTÜ'de Türk Sanat Musikisi okudu. Onun böyle bir albüm yapma durumu var. Ben de küçüklükten beri istediğim gitar albümü yapmak istiyorum. Bunu da fanatikleriniz oluştuktan sonra yapabilirsiniz ancak.

İŞİMİZ ZOR
* Artık popülersiniz. İşleriniz kolaylaştı mı?
Öykü: Aslında işimiz zor... 'Bir tane Evlerinin Önü Boyalı Direk yapalım da ortalık patlasın' diye anamızın karnından çıkmadık. Bundan sonraki hedefimiz de 'Aman bir tane daha yapalım da patlatalım ortalığı' değil! İnsanlar aynı şeyleri görmekten sıkıldı. Bizden sonra büyük halka küpeler takan, şarkıların arasına Latin erkek vokali koyan şarkıcılar var. Artık Latin saçlar, esmerlik dalgası, kırmızı giyinme durumu var. Bunda etkimiz olduğunu düşünüyorum.
Berk: Bu yaz bir sürü insan, bir sürü albüm çıkardı. Ama biz de sahnelerden hiç inmedik. Çünkü canlı performans yapıyoruz. Rock grupları da bizim gibi... Onun dışında Türk popüler müziğinde iki dansçı kız çıkarmadan, darbuka almadan performans yapacak insan sayısı beştir.
Haberin fotoğrafları