kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bice!.. Isırgan otlu makarna..

Restoran / Serpil Gogen.
30 ya da 32 yıl kadar önce bir akşamüstü, yakın arkadaşlarımdan biriyle Cenevre-Milano trenindeyiz. Karşımızdaki koltuklarda oturan orta yaşlı çiftle sohbet ediyoruz. Milano'dan, görülmesi gereken yerlerden, müzelerden, antikacılardan, çarşılardan.. Sıra restoran ve kafelere geldiğinde, o gece eşyalarımızı otele bırakıp, civarda yemek yiyebileceğimiz bir yer sorduk. O, İtalya'nın kendine özgü, sokak aralarında saklanan temiz, leziz, aile restoranlarından birinin tercihimiz olacağını vurgulayarak..
"-Bice.." dediler, hiç tereddüt etmeden.. "Tam istediğiniz gibi ama bildiğiniz gibi değil.. Tek kusuru dünyaca ünlü olması.. Mutlaka ama mutlaka gidin ve deneyin."
Gittik, denedik, bayıldık.. Sonra, yolumuz ne zaman Milano'ya düşse, bir öğünü Bice'ye ayırdık. Bu arada Bice'ler yayılmayı sürdürdü. Oğulları, annelerinin temelini attığı restoranı dünyanın dört bir yanına taşıdılar. Derken, bir gün baktım, Bice İstanbul'da.. 80 yıllık deneyim, birikim ve lezzet Elmadağ, Süzer Plaza'da.. Üstelik, zaman zaman, çok ince ayrıntılarda, itinayla Türk damak tadına adapte edilmiş olarak..
Hafta içinde Bice'de harika bir öğle yemeği yedik. Çeşitli deniz mahsullerinden oluşan antre tabağı, özellikle kürdan inceliğinde kabakların eşlik ettiği kalamar tava, inanılmaz güzellikteydi. Ardından tattığımız pizza'lar, safranlı rizotto ve "penne arabiata" ya diyecek yoktu. Ama ısırgan otlu makarna? Isırgan.. Isırgan çayı, ısırgan tohumu, ısırganlı börek derken, her derde deva ısırgan otu bir de makarna sosu olmamış mı? Ben böyle bir şey yemedim. Çözebildiğim kadarıyla mantar ve kremayla birlikte, fesleğen yerine ısırgan otu ince ince kıyılmış.
Tabii bir diş de sarmısak.. Belki biraz karabiber.. Deneye deneye nasıl yapıldığını keşfedeceğim, keşfettiğim anda da reçeteyi sunacağım.
Sonra tabii, çay fincanında servis edilen tiramisu başta olmak üzere tatlılara geldi, sıra..
Her tattığım bir öncekini unutturdu.. Ama sorbeler.. İlk fırsatta dostlarınızla yolunuzu düşürün.. Bizim yaptığımız gibi, güzel bir sohbete harika tatlar ekleyin..
www.bice.com.tr