kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan Erdoğan'ın Hindistan ziyareti

Giriş Saati : 22.11.2008 11:01
Güncelleme : 22.11.2008 17:55
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Hindistan arasında şu anda 3 milyar dolar olan ticaret hacmini 2010 yılında 6 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Hindistan temasları çerçevesinde Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in ile bir araya geldi. Görüşmede, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra ve Hindistanlı bakanlar da hazır bulundu.

Türkiye ile Hindistan arasında 3 milyar dolar olan ticaret hacminin 2010 yılında 6 milyar dolara çıkarmak yolunda adımlar atılması gerektiğine işaret edilen görüşmelerde, serbest ticaret anlaşmasının imzalanması için iki tarafın da kurul oluşturması yönünde çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki 3 milyar dolarlık ticaret hacminde Türkiye'nin 2.5 milyar dolar civarında ithalatı olduğunu ve bunun dengelenmesi gerektiğini kaydetti.

Görüşmelerde nükleer enerji konusunda Hindistan'ın Türkiye'nin tedarikçi listesine girmesi konusunda ise fikir birliğine varıldı. Toplantıda iki ülke arasında terörle mücadele alanında işbirliği yapılması kararlaştırılırken, Başbakan Erdoğan, "Terörün kaynağı, sebebi ne olursa olsun biz buna karşıyız" dedi.

Ceyhan - Kızıldeniz boru hattı üzerinde görüşmeler devam ediyor.