kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Zeynep Oral da '13. Kare Uluslararası Sanat Festivali'ne katılacak isimler arasında.

Adana'da sanat dolu günler başlıyor!

AA
19.11.2008
Adana Altın Koza etkinlikleri kapsamında düzenlenen '13 Kare Uluslararası Sanat Festivali' bugün başlıyor. Etkinlikler beş gün sürecek..
Adana Büyükşehir Belediyesi'nce, Altın Koza etkinlikleri kapsamında düzenlenen '13 Kare Uluslararası Sanat Festivali' bugün başlıyor. 25 Kasım'a kadar devam edecek festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve çeşitli ülkelerden sanatçılar, Adanalılarla buluşacak.

Herkes eğlenecek
Festival bugün 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açılacak. Ahmet Yeşil sergisi ve ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki Özdemir Erdoğan konseri ile devam edecek. Beş gün sürecek etkinlikte, resim ve fotoğraf sergileri, konserler ve söyleşilerin yanısıra her yıl olduğu gibi Adana Amatör Fotoğrafçılar Derneği (AFAD) tarafından düzenlenen Altın Kamera Fotoğraf Yarışması ödül töreni de gerçekleştirilecek.

13 kişi anısına
Festivale bu yıl, gazeteci yazar Zeynep Oral, fotoğraf sanatçıları Wilko Van Herpen ve İsa Çelik gibi ünlü isimler de katılacak. Festival kapsamındaki 'Birlikte Varoluş' başlıklı uluslararası fotoğraf sergisinde, Yunanlı fotoğraf sanatçıları Georgios Depollas, Periklis Alkidis ile Türkiye'den Reha Bilir, Timurtaş Onan ve Haluk Uygur'un eserlerini görebilecek. Festival, 19 Kasım 1995'te fotoğraf çekim gezisine giderken trafik kazası sonucu ölen, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği üyesi ve kursiyeri 13 kişi anısına düzenleniyor.