kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Kaçırılan geminin eşi 4 bin dolara kiralandı!

Geçen haftaydı. Bir davette karşılaştığım işadamları yük taşıyan büyük gemilerden birinin kirasının nasıl dramatik bir şekilde düştüğünü anlatmıştı ve daha önce 140 bin dolar olan kiranın 7 bin dolar seviyesine kadar indiğinden yakınmıştı.
Bir başka işadamı da ulaşımdaki öncü göstergelerin ekonominin durup durmadığını en iyi gösteren işaretler olduğunu söylemiş ve "mal ticareti tamamen durdu" demişti.
Bu konuyu gündeme getirdikten hemen sonra Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) olağanüstü genel kurulunda Yalçın Sabancı ile karşılaştım. Somilili korsanlar tarafından birkaç hafta önce gemisi Yasa Neslihan kaçırılmıştı ve Sabancı çok moralsiz ve üzgündü. "Uzun zaman alıyormuş. Bekliyoruz" dedi.
Bu arada Sabancı'ya kiraların düştüğü yolunda bir yazı yazdığımı hatırlatınca da, "Düşünün kaçırılan gemi 80 bin dolara kiralanmıştı. O geminin eşi sadece 4 bin dolara kiralanabildi" diyerek dramatik düşüşe kendi şirketinden örnek verdi.

TURMEPA ekibi
Dilerim, Sabancı personeline hiç zarar gelmeden gemisine yakın bir zamanda kavuşur.
Bu arada TURMEPA'yı bugün geldiği noktaya taşıyan en önemli isimlerden biri olan Eşref Cerrahoğlu başkanlığı Tezcan Yaramancı'ya devretti. Açıkçası Cerrahoğlu'nu yakından tanıyan biri olarak yönetimden ayrılmamasına sevindim. Zaten Rahmi Koç, Cerrahoğlu, Metin Kalkavan, Vera Bulgurlu, Aydan Semker ve Aldo Kaslovski'nin de aralarında olduğu TURMEPA yönetim kurulu ekip çalışmasını en güzel gerçekleştiren derneklerden biri.