kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye ile NATO arasında sorun mu var?"

Giriş Saati : 18.11.2008 14:32
Güncelleme : 18.11.2008 23:43
Yeni Haber
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kaçırılan Türk gemilerine bölgedeki NATO gemilerinden destek gelmediği tartışmalarını Meclis gündemine taşıdı. Köktürk, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a yaşanan durumun Türkiye ile NATO arasında bir sorunun göstergesi olup olmadığını sordu.

CHP'li Köktürk, Dışişleri Bakanı Babacan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Köktürk, Aden Körfezi'nde kaçırılarak Somali'ye götürülen Türk gemileri Neslihan ve Karagöl için Türkiye'nin üyesi bulunduğu NATO'nun istenen yardımı göndermemesinin, karşılıklı taahhütleri, antlaşmaları ve sorumlulukları tartışılır kıldığını ifade etti.

Bakan Babacan'a, "Türkiye, üyesi olma sorumluluğu gereği, Kore'den, Bosna'ya, Afganistan'dan dünyanın en ücra köşelerine NATO adına asker gönderir ve şehitler verirken, NATO'nun üyesi bulunan ülke bayraklı gemiyi, yaşanan sorunlar karşısında yalnız bırakması ve yardım konusunda ilgisiz kalması, Türkiye ile NATO arasında bir sorunun varlığını mı ortaya koymaktadır?" diye soran Köktürk, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-NATO Kuvvetlerinin, Yemen'de izlediği politika sadece Türkiye'ye özgü bir strateji midir? Yoksa NATO üyesi bulunan diğer ülkelere karşıda aynı politikayı mı izlemektedir?

-Yaşanan gemi kaçırma olayı ile ilgili hukuki durum nedir, olaya hangi uluslar arası kuvvet müdahale edecektir?

-Yaşanan bu olayla ilgili Dışişleri Bakanlığınca olarak hangi kurumlar ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunulmuştur?"

(ANKA)